Anlık Bildirim

iOS kilit şifresini çözen yeni bir yazılım gün yüzüne çıktı

iOS kilit şifresini çözen yeni bir yazılım gün yüzüne çıktı
 
Geçtiğimiz günlerde deneme yanılma yöntemi ile iPhone şifrenizi kırabilen kutunun haberini sizlerle bu bağlantıda paylaşmıştık. Bu kez ise fiziksel herhangi bir müdahale gerektirmeden şifreyi çözebilen TransLock uygulaması gündeme geldi. Ancak bu kez uygulamanın şifreyi çözebilmesi için diğer yöntemden farklı olarak iPhone'un jailbreak'li olması gerekiyor.

TransLock Jailbreak yapılan cihazlarda güvenlik açığı bulunabileceğini gösterirken , uygulamanın çalışma mantığı fiziksel kutu ile benzer bir şekilde işliyor. iOS kullanıcılarına 10 kez yanlış parola girme limiti verirken uygulamanın geliştiricisi Majd Alfhaily bu limiti ortadan kaldırmayı başardığını belirtiyor. Limit ortadan kalktıktan sonra ise TransLock uygulaması her 5 saniyede yeni bir şifreyi deneyerek doğru olanı bulana kadar bu işleme devam ediyor.

Yayınlanan videoda 0014 şifresi belirlenirken Translock uygulaması açıldığı andan itibaren yaklaşık 2 dakika sonra şifre kırılmış oluyor. Ancak daha yüksek rakamlar şifre olarak belirlendiğinde programın çalışma süresi 14 saate kadar çıkabiliyor. TransLock uygulaması henüz yayınlanmadı ancak geliştirici kısa bir süre sonra yayınlayacağını açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5461 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
şifre, iOS
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim