Anlık Bildirim

iPhone 8 parçalarına ayrıldı ve tamir edilebilirlik puanı belli oldu

Telefonları baştan sona parçalarına ayırarak tamir edilebilirlik puanını açıklayan iFixit ekibinin son konuğu iPhone 8 oldu. iPhone 8, cam arka kapağı nedeniyle önceki modellerden düşük puan aldı.

iPhone 8 parçalarına ayrıldı ve tamir edilebilirlik puanı belli oldu

iFixit’in son konuğu iPhone 8 oldu. iFixit ekibi iPhone 8'i 17 adımda tüm parçalarına ayırdı. iPhone 8’in tamir edilme kolaylığı 6 puan olarak belirlendi. iPhone 6, 6S ve 7 modelleri 7 puan almıştı. Bu cihazlardan farklı olarak iPhone 8’in cam arka kapağı bulunuyor. Bir puanlık düşüş, arka kapaktan kaynaklanıyor.
iFixit’in olumlu değerlendirmelerine göre değiştirilme ihtimali yüksek olan ekran ve pile erişim kolay. Kablosuz şarj özelliği, şarj soketinin daha az zorlanmasına neden olacak (tabi kullanırsanız).

Olumsuz değerlendirmeler olarak su ve toza dayanıklılık contaları onarımı zorlaştırıyor. Pilin yapışkan şeritlerini gerdirmek için iki kişiye ihtiyaç duyuluyor. Cam arka kapağın dayanıklılığının iyi fakat değiştirilmesi çok zor olduğunu belirtiyor. iPhone 8’in bileşenleri kolaylıkla çıkartılabiliyor olsa da anakart üzerindeki ince ve esnek yapıdaki kablolar işi zorlaştırıyor.

Tamir edilebilirlik puanı 6 olan iPhone 8’in rakipleri Galaxy Note 8 ve Galaxy S8+, 4 puan almıştı.

Adım adım iPhone 8'in parçalarına ayrılışını galeriden görüntüleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim