Anlık Bildirim

iPhone SE unutuldu

Apple’ın bahar aylarında bir geçiş modeli olarak piyasaya sürdüğü iPhone SE, bu yıla özgü kalacak gibi görünüyor. Kısa vadede model için güncelleme söz konusu değil.

Apple her yıl geleneksel olarak iPhone modellerini güncellemesi ile bilinir. Döneme göre ya donanım tarafında ya da tasarım tarafında değişiklikler yaşanır. Bununla birlikte bir model Araf’ta kalmış gibi görünüyor.

iPhone SE’nin Geleceği

Firmanın 4 inç boyutundaki eski nesil iPhone modellerine olan ilginin yükselmesi sonrasında geliştirmeye karar verdiği iPhone SE, bahar aylarında piyasaya sürülmüştü. Döneminin en güçlü iPhone modeli ünvanını alan iPhone SE sadece o döneme ait kalacak gibi görünüyor.

Apple’a yakınlığı ile bilinen ünlü analiz uzmanı Ming Chi Kuo, gelecek yılın ilk yarısı itibariyle iPhone SE için herhangi bir güncelleme yapılmayacağını iddia ediyor. Normalde gelecek yıl bahar aylarında iPhone SE için bir güncelleme olabileceği değerlendiriliyordu. Yılın ikinci yarısında da yeni iPhone’lar geleceğinden dolayı 2017 yılı iPhone SE için tamamen kapanmış oldu.

Aslında iPhone SE, firma için azalan gelirlere önemli bir katkı yapmayı amaçlıyordu. Bu bakımdan Apple bu cihazda kar marjını düşürmüş ve iPhone 6S serisinden daha düşük bir fiyatla piyasaya sürmüştü. Firma kar marjını artık daha fazla düşürmek istemediği için bir güncelleme düşünmüyor. Ayrıca iPhone 7 serisinin rolünden çalmasını da istemiyor.

Görünüşe göre iPhone SE en azından bir veya iki yıl boyunca güncellenmeyecek. Bununla birlikte cihazın uzun bir süre satışta kalacağını düşündüğümüzde 4 inçlik iPhone isteyenlerin yine ilk tercihi olmaya devam edecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13376 kez okundu.
49 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone se ve iphone se 2
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim