Anlık Bildirim

iPhone X kar marjı çok yüksek

Önümüzdeki aylarda Apple’a en fazla karı iPhone X modelinin kazandırması bekleniyor. Bileşen maliyetleri göz önüne alındığında kar marjı en yüksek cihaz iPhone X durumunda.

Geçtiğimiz hafta itibariyle piyasaya çıkan ve uzun süren bekleyişe son veren iPhone X, firmanın çok büyük yatırım yaptığı bir telefon. Gelecek anlamında büyük beklentiye sahip olan iPhone X bunu da karşılayacak gibi görünüyor.

iPhone X Bileşen Maliyetleri Ne Kadar? 

Yeni modelin BoM yani kullanılan bileşen maliyetleri incelendiğinde çok yüksek bir kar marjı olduğu görülüyor. Toplamda 357.50$ olan maliyeti fiyat etiketine oranladığınızda yüzde 64 civarında bir kar marjı ortaya çıkıyor. iPhone 8 serisinde bu oran yüzde 59 civarındaydı.

Apple’ın en iyi telefonu olduğu için haliyle iPhone X bileşenleri de yüksek maliyetlere sahip. Samsung’dan tedarik edilen 5.7 inçlik çerçevesiz OLED ekran 65.50$ fiyat etiketine sahip. Yani Samsung satılan her iPhone X modelinden 65.50$ ekran ücreti kazanmış olacak. Bu da çok büyük bir gelir anlamına geliyor. Sağlamlığına vurgu yapılan çelik çerçeve ise 36$ maliyete sahip. Bunlar iPhone 8 bileşenlerinden daha pahalı tedarik edilmiş.

Elbette Ar-Ge, yazılım, dağıtım, pazarlama gibi ek maliyetler buna dahil edilmiyor. Sadece kullanılan bileşenler ve işçilik ücretleri dahil ediliyor. Bu bakımdan telefonun gerçek maliyeti bilinmiyor.

Yüksek kar marjı Apple’ın faaliyet karına olumlu olarak yansıyacak. iPhone X sevkiyatlarının biraz daha dengelendiği dördüncü çeyrekte Apple’ın rekor faaliyet karı elde etmesi bekleniyor. Diğer taraftan iPhone X modelinin muhtemel bir devamı için de kapı aralanmış olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4691 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone x, iphone x bom ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim