Anlık Bildirim

iPhone X modeli Apple’a kar ettirmeye devam ediyor

Yılın ilk çeyreği geride kalırken Apple karını arttırmaya devam ediyor. iPhone X modelinin de etkisiyle firma çeyrek dönemde 15 milyar dolar civarında kar elde etti.

Tarihin en karlı Apple modeli olma yolunda ilerleyen iPhone X, satışları düşmesine rağmen halen karlılığını koruyor. Yılın ilk çeyreğinde firma faaliyet karında önemli bir artış yakaladı.

Ne kadar iPhone satıldı?

Firmadan yapılan açıklamaya göre yılın ilk çeyreğinde elde edilen gelir 61 milyar dolar olurken yıl bazında yüze 16 artış görüldü. Faaliyet karı ise yaklaşık 15 milyar dolar ile yıl bazında yüzde 30 artış gösterdi.

Satış tarafında ise iPhone modelleri toplamda 52.2 milyon adet satarak yıl bazında yüzde 3 artış gösterdi. iPad serisi 9.1 milyon satış ile yıl bazında yüzde 2 artarken Mac satışları ise 4 milyon adet ile yüzde 3 civarında azaldı.

Tablolarda dikkat çeken iCloud ve Apple Music gibi hizmetlerin yer aldığı Servisler bölümünün yüzde 30 artışla 9 milyar dolar gelir toplaması. Apple Watch, HomePod gibi ürünlerin yer aldığı Diğer grubu ise yine yüzde 38 artışla 4 milyar dolar civarında gelir elde etmeyi başarmış. Ayrıca bu çeyrekte hissedarlara 100 milyar dolar civarında temettü ödemesi yapıldı.

İçinde bulunduğumuz çeyrekte iPhone X satışları daha da azaldığı için Apple’ın beklentileri de düşüyor. Firma toplamda 51-53 milyar dolar aralığında satış geliri bekliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3551 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple q2 2018 ve
2 etiket daha apple q1 2018 iphone x
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim