Anlık Bildirim

iPhone X ön siparişleri 50 milyonu geçebilir

iPhone X için ütopik satış rakamları gündeme gelmeye başladı. Toplamda 50 milyon satması beklenen modelin sadece ilk hafta 50 milyon satacağını söyleyenler var.

Apple’ın iPhone ailesinin onuncu yılına özel hazırladığı ve henüz satışa sunmadığı iPhone X modelinden beklentiler oldukça fazla. Bu nedenle gelecek ay ön siparişe açılacak modele ilişkin tahminler ütopik bir hal almaya başladı.

Çılgın rakamlar

Apple’a yakınlığı ile bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, ön sipariş sürecinde iPhone X modelinin 50 milyon civarında talep alacağını iddia ediyor. Üstelik bunu 7-8 gün sürecek ön sipariş içerisinde gerçekleştirmesini bekliyor. Telefon 27 Ekim itibariyle ön siparişe açılacak ve 3 Kasım’da da satışlar başlayacak.

Apple tarihini bir kenara bırakırsak akıllı telefon tarihinde bile bu kadar yüksek bir rakama ulaşan telefon olmadı. Eğer beklentiler gerçekleşirse kırılan rekor bir yana uzun yıllar daha yanına bile yaklaşılamayacak bir rakam olacak. Diğer taraftan bu derece pahalı bir telefonun bu kadar ilgi görmesi bir anlamda çılgınlık demek.

iPhone X kendi çapında bazı önemli yeniliklere sahip. Örneğin OLED ekran ilk kez kullanılıyor. Face ID ise sektörün en gelişmiş taramasını yapıyor. Yine ilk kez çerçevesiz bir iPhone tüketicinin karşısına çıkmış oldu. Peki bu özellikler satışları ateşlemeye yetecek mi buna şimdilik bir şey söylemek zor.

Uzun süredir basında yer verilmesi ile iPhone X modeline zaten bir sempati oluşmuştu. Yeni telefonu merakla bekleyen belirli bir tüketici kitlesi de mevcut. Bunları hesaba katarsak ön siparişlerde ilgi büyük olacaktır ancak 50 milyon yine de çok uçuk bir rakam.

Diğer taraftan Face ID kamera sistemini tedarik edebilmek halen biraz daha zor ve bu nedenle üretimde sıkıntı olduğu rapor ediliyor. Zaten satışların Kasım’da başlamasının nedeni bu. Hatta 2018 başlarına kadar sınırlı stok olacağı da söyleniyor. Yani 27 Ekim’de sipariş verenlerin önemli bir kısmı telefonu zamanında teslim alamayacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4719 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x ve iphone x 50 million
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim