Anlık Bildirim

iPhone XR satışları halen çok düşük, iPhone X geri gelebilir

Bu yıl patlama yapması beklenirken tahminleri bile yakalayamayan iPhone XR firmayı da zor durumda bıraktı. Satışları artıramayan Apple çareyi iPhone X planlarını yeniden gözden geçirmekte buldu.

Yeni iPhone ailesinde daha uygun fiyatlı model olarak dikkat çeken ve asıl büyük satışları yapması beklenen iPhone XR hayal kırıklığı olmaya devam ediyor. Satışları artırmanın yolunu bulamayan Apple, iPhone X üretimini yeniden başlatabilir.

Hayal kırıklığı

iPhone XR ilk satışa sunulduğunda ilgi nispeten büyüktü. Analizler ve haliyle Apple da iPhone XR satışlarının iPhone 8 serisinden daha fazla olacağını öngördü. Bu doğrultuda telefonun üretiminde artışa gidildi.

Ne var ki bir süre sonra ilgi düşmeye başladı ve iPhone XR stokları arttı. Apple da maliyetleri düşürmek adına üretimi azaltma yoluna gitti. Bekarlar Günü etkinliğinde bir miktar hareketlilik yaşansa da iPhone XR bir türlü istenen ivmeyi yakalayamadı. Uzmanlar bunun en büyük sebebini yüksek fiyat etiketine bağlıyor.

Gelen yeni bilgilere göre Japonya gibi büyük pazarlarda da iPhone XR beklenen satışları yapamıyor. Hali hazırda en büyük rakibi iPhone 8 durumunda. Apple’ın Japon operatörlerle görüşerek finansal destek sunacağı ve böylece telefonda indirim yapılacağı ifade ediliyor.

Son analizlerde iPhone XR modelinin yıl sonuna kadar 32 milyon civarında satış yapacağı ön görülüyor. Diğer modellerin de 42 milyon satış yaparak toplamda 74 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Normalde ilk haftalarda tahminler 95 milyon akıllı telefon satışı civarındaydı.

Diğer bir önemli gelişme ise iPhone X modelinin raftan indirilmesi oldu. iPhone XS serisinin önünü açabilmek adına üretimi durdurulan iPhone X, yeniden üretime başlayabilir. Apple’ın belirli pazarlarda OLED ekranlı bu ilk modeli daha düşük bir fiyat etiketi ile satışa sunma planları yaptığı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9639 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone xr ve iphone x
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim