Anlık Bildirim

Qualcomm iPhone XS ve iPhone XR modellerinin satışını da Çin’de yasaklatmak istiyor

iPhone 6S ve iPhone X arasındaki modellerin Çin’deki satışı tedbir amacıyla mahkeme tarafından yasaklanmıştı. Görünen o ki Qualcomm iPhone XS ve iPhone XR modellerini de yasaklatmak istiyor.
iPhone XS ve iPhone XR'a yasak isteği Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz günlerde Qulacomm ve Apple arasındaki patent ihlalleri dolayısıyla bazı iPhone modellerinin Çin üzerinde satışına tedbir amacıyla yasak gelmişti. iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X modellerinin satışı durduruldu. Son gelen haberlere göre Qualcomm 2018 çıkışlı modellerin de yasaklanmalarını istiyor.

iPhone XS ve iPhone XR hala satışta

Fuzhou Halk Mahkemesi, Apple’ın Qualcomm’a ait iki patenti izinsiz kullandığını belirterek çoğu modeli yasaklasa da 2018 yılında satışa sunulan iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR ile ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştı. Davalar devam ederken Qualcomm’un bu modellerinde yasaklanmasını amaçladığı öğrenildi. Apple, bu yasaklamaların ardından Çinli Foxconn vb. üreticilerin kötü duruma düşeceğini ve tedarik zinciri boyunca 5 milyon'a varan iş akışının duracağını bildirerek uyarıda bulundu.

Bilindiği üzere hem Apple hem de Qualcomm Amerika menşeli şirketler. Bir ABD şirketinin diğerine Çin üzerinde yasaklama getirtmesiyle yerli üreticilerin elinin daha çok güçleneceği tahmin ediliyor. Apple’a göre anlaşma yapmaya zorlanması tüm cep telefonu üreticilerinin anlamsız vergiler ve yüksek lisans ücretleri ödemesine sebep olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim