Anlık Bildirim

iPhone X’un tamir edilebilirlik puanı belli oldu

iPhone serisinin onuncu yılına özel olarak hazırlanan çerçevesiz iPhone X'in tamir edilebilirlik puanı belli oldu. iPhone X nasıl tamir edilir, iPhone X'in ekranı nasıl değişir sorularının cevabı:

iPhone X’un tamir edilebilirlik puanı belli oldu Tam Boyutta Gör

Bugün belirli ülkelerde satışa çıkan iPhone X, iFixit ekibinin konuğu oldu. iFixit ekibi iPhone X’u 22 adımda parçalarına ayırdı. iPhone X’un tamir edilme kolaylığı 6 puan olarak belirlendi. iPhone 8 ve iPhone 8 plus ile aynı puanı aldı. Serinin önceki modelleri olan iPhone 6, 6S ve 7 Plus, 7 puan almıştı.

iFixit’in yaptığı olumlu değerlendirmelere göre değiştirilme ihtimali yüksek olan ekran ve pile erişim kolay. Ekran değişikliği yaparken, Face ID sensörlerini sökmeye gerek kalmadan kolaylıkla değişiklik yapılabiliyor.

Olumsuz olarak; Anakart bileşenlerinin birbirinden bağlantısız bileşenlerle bir arada bağlanmasından dolayı, olası bir değişim durumunda zahmetli ve pahalı bir tamir işlemi meydana gelecek. Olası bir darbe durumunda telefonun ön yüzünün alacağı hasarın yanında arka yüzünde de hasar meydana gelmesi muhtemel. Zira telefonun arka kapağı da cam materyalden üretiliyor. Arka cam kırılırsa telefonun tüm bileşenleri çıkartıp bütün şasiyi değiştirmek gerekiyor.


Rakipleri Kaç Puan Aldı?

Tamir puanı 6 olan iPhone X’in rakipleri Galaxy Note 8 ve Galaxy S8+, 4 puan; Pixel 2 XL ise 6 puan almıştı. iPhone X'in ekran çerçeveleri ince ve bataryasının L şeklinde olmasına rağmen iyi bir puan almayı başardı. Diğer çerçevesiz akıllı telefonlara göre iPhone X'u tamir etmek daha kolay olacak.

iPhone X'in Ekranı Nasıl Değiştirilir? 

iFixit'in hazırladığı bu içerikten iPhone X nasıl tamir edilir ve iPhone X'in ekranın nasıl değiştirilir sorularının yanıtını bulabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim