Anlık Bildirim

iPhone değiştirme döngüsü 4 yıla yükseldi

Gerek yapılan batarya değişim programları gerekse çok yüksek seyreden iPhone fiyatları değişim döngüsünü 4 yıla çıkarmış durumda. Apple bundan olumsuz etkileniyor.

Son yıllarda akıllı telefon pazarında değiştirme döngüsü uzamaya başladı. Gerek telefon donanımlarının uzun bir süre modern olarak kalabilmesi gerekse de global ekonomik daralma tüketicilerin daha seyrek telefon değiştirmelerine neden oluyor.

Süre çok arttı

Akıllı telefon pazarının şaha kalktığı dönemlerde değiştirme döngüsü 1-1.5 yıl arasında değişiyordu. Sonrasında ise 2 yıl ve 3 yıl şeklinde bir aralığa yerleşti. Hindistan ve Çin gibi büyük pazarlarda da tüketiciler 2 yıldan önce akıllı telefon değiştirmemeye başladı.

Döngünün uzaması Apple’ı da olumsuz etkiliyor. Yapılan analizlere göre tüketicilerin iPhone değiştirme döngüsü 4 yıl gibi rekor bir düzeye çıkmış durumda. Geçen yıl bu süre 3 yıl civarındaydı. Bunun anlamı iPhone 6s kullanıcılarının en erken iPhone 11 ile bir değişim yapabileceği demek oluyor.

Değiştirme döngüsünün uzaması Apple’ın son çeyrek raporlarında da net bir şekilde görülmüştü zira satışlar en çok sadık iPhone kullanıcılarından geliyordu. Analizler batarya değişim programı ve yüksek fiyatlar nedeniyle döngünün uzadığını belirtiyor. Tim Cook da önceki açıklamalarında döngünün uzamasının satışları etkilediğinden bahsetmişti.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9669 kez okundu.
49 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 6s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim