Anlık Bildirim

iPhone'lar yakında istenmeyen aramaları otomatik olarak algılayabilir

Ortaya çıkan yeni bir Apple patenti iPhone sahiplerini rahatlatacak bir özelliğin habercisi olabilir. AppleInsider'ın haberine göre gelecek iPhone'lar spam aramaları algılayabilecek.
Teknoloji devi Apple, kullanıcılarının istenmeyen aramalarla başının dertte olduğundan haberdar ve konu ile ilgili olarak çözümler üretiyor. Yayınlanan yeni bir patent, önümüzdeki dönemde üretilecek olan iPhone'larda spam aramaları tespit edecek yeni bir özelliğin geliştirildiğini açığa çıkardı.

Çeşitli parametrelerle çağrılar doğrulanacak

Telefon istenmeyen çağrıları nasıl belirleyebilir? Bu soru üzerine kafa yoran Apple, yapılan aramanın geçerliliğini belirlemek için çağrı parametrelerini kullanmayı planlıyor. Telefon, ağ ekipmanı tanımlayıcıları, sunucu tanımlayıcıları ve daha fazla parametreyi göz önünde bulundurarak telefona gelen aramanın spam olup olmadığını belirleyecek.
Eğer iPhone gelen aramanın istenmeyen bir numaradan geldiğini tespit ederse, (örneğin telefon dolandırıcılığı için kullanılan bir numara veya pazarlama hatları gibi) telefon çalmayacak veya titremeyecek. Sadece ekranda bir uyarı mesajı çıkarak iPhone kullanıcısına gelen çağrıyla ilgili bilgi verilecek. Pek tabi Apple'ın yeni teknolojilerle ilgili yüzlerce patent aldığını ve bunların birçoğunu da henüz hayata geçirmediğini biliyoruz. Ancak eğer ki böyle bir adım atılırsa, günümüzün en büyük problemlerinden birinin çözümü için önemli bir ilerleme kaydedilmiş olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim