Anlık Bildirim

iPhone’u hızlı şarj etmek için 330 TL’lik aksesuar almanız gerekiyor

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’de bulunan hızlı şarj özelliğini kullanmak için yüklü bir masraf gerekiyor. Kutu içerisinden çıkan adaptörün hızlı şarj desteği bulunmuyor. Yeni adaptör gerekiyor.

iPhone’u hızlı şarj etmek için 330 TL’lik aksesuar almanız gerekiyor Tam Boyutta Gör

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’de bataryayı 30 dakikada yüzde 50’ye kadar dolduran hızlı şarj teknolojisi bulunuyor. Fakat hızlı şarj özelliğinden yararlanmak için büyük bir harcama yapmanız gerekiyor. Zira telefonun kutusundan çıkan şarj adaptörünün hızlı şarj desteği bulunmuyor.
Apple’ın resmi sitesine göre 30 dakikada yüzde 50’ye ulaşan şarj gücü için telefon adaptörü yerine çok güçlü bir adaptöre ihtiyacımız var. Öyle ki Apple, hızlı şarj testlerini Macbook’un şarj adaptörleri ile denediğini belirtiyor. Bu adaptörler, bir telefon adaptöründen çok daha fazla güç veriyor. Testlerde 29 W Model A1540, 61 W Model A1718 ve 87 W Model A1719 aksesuarları kullanılmış.

29 W’lık adaptör dışındaki iki adaptör Thunderbolt 3 (USB Type C) bağlantı noktasına sahip Macbook Pro için tasarlandı. 29W’lık adaptör ise Apple’ın sitesine göre yeni iPhone modellerindeki hızlı şarj özelliğinden yararlanmak için en ucuz çözüm olarak sunuluyor. 29W'lık USB-C güç adaptörü ülkemizde satışa çıktı. Bu adaptörün fiyatı 239 TL olarak belirlenmiş.

Dönüştürücü de Gerekli 

Sadece adaptörü almak ile iş bitmiyor. Bir de dönüştürücü lazım. Bu adaptörün sadece USB-C girişi bulunuyor. iPhone’da kullanabilmek için bir tarafı Lightning, diğer tarafı USB-C olan kablo almak gerekiyor. Bu kablonun 50 santimlik modeli için 89 TL fiyat etiketi biçilmiş.

Toplam 328 TL 

Özetle iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X sahibi bir kullanıcının en az 328 TL tutarında bir harcama yapması gerekiyor. Zaten telefonların fiyatı çok yüksek, bir de böyle bir durumun olması hiç hoş değil. Hızlı şarj destekli adaptörün kutu içerisinden çıkması gerekirdi.

Güncelleme: 29 W'lık Adaptör Ülkemizde Satışa Çıktı

Yeni iPhone modellerini hızlı şarj etmek için tasarlanan 29W'lık USB-C güç adaptörü satışa çıktı. Bu adaptörün fiyatı 239 TL olarak belirlenmiş. Dönüştürücü de satın almak gerekiyor. Bu durumda ortaya 328 TL'lik toplam ücret çıkıyor. Haber içeriği buna göre güncellendi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19945 kez okundu.
105 kişi, toplam 109 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 8, iphone x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim