Anlık Bildirim

iTunes müzik satışları sona mı eriyor?

Müzik endüstrisinde bir devrime imza atan Apple iTunes, zamanla sektörün devi haline gelmişti ancak çevrimiçi müzik hizmetinin yükselişte olması, sıkıntılı günlerin başladığını gösteriyor.

Son dönemde çevrimiçi müzik akışı sektörünün hızlı yükseldiği ve dijital müzik satışlarına büyük darbe vurduğu dikkatlerden kaçmıyor. Süreç boyunca çevrimiçi müzik sektörüne pek çok yeni oyuncu katıldı ve katılmaya da devam ediyor. Bununla birlikte, dijital müzik piyasası için alarm zilleri çalmaya başladı.

Sektörden gelen bilgilere göre, dijital müzik endüstrisini başlatan isim olarak kabul edilen Apple bu kez sektörden çıkmanın planlarını yapıyor. Henüz iddia konumunda ancak şimdiden masada 3 farklı senaryo olduğu konuşuluyor.

İlk senaryoda Apple’ın iki yıl içerisinde iTunes üzerinden müzik indirme faaliyetlerine son vereceği ve Apple Music üzerinde odaklanacağı ifade ediliyor. Apple Music hali hazırda 13 milyon ücretli aboneye sahip ve ileride Apple için daha büyük bir gelir kapısı oluşturabilecek.

İki senaryoda ise Apple’ın 3 veya 4 yıl daha dijital müzik satışlarına izin vereceği düşünülüyor. Üçüncü senaryoda ise, Apple Music hizmetinin ilgi gördüğü ülkelerde dijital satışların sona erdirilmesi söz konusu. Bu akla daha yatkın geliyor. Her üç senaryoda da dijital müzik satışları kısmen veya tamamen darbe almış olacak.

Teknoloji dünyasında yeniliklerin evrildiği yönü iyi tayin ederek, hızlı ayak uydurmak en iyi yol. Eski yöntemlerde diretmek bazen şirketin geleceğini tehlikeye atabiliyor. Dijital müzik gelirleri, halen Apple Music gelirlerinin 3 katı civarında seyrediyor ve pek çok üst düzey yönetici iTunes müzik hizmetinin devam etmesinden yana. Yine de süreci iyi takip etmek ve ayak uydurmak şart. 

Güncelleme:  Apple yöneticisi Tom Neymayr, böyle bir iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yukarıda da değindiğimiz üzere, sektördeki değişiklikler Apple'ı da etkileyecektir. Özellikle Beats firmasının önemli ismi Jimmy Iovine'nin, bu tür bir dönüşüm içerisine girmek istediği konuşuluyor. Dijital müzik satışları geçen yıl ilk kez düşüş gösterdi ve iTunes da bundan olumsuz etkilendi. Analizler, önümüzdeki yıllarda dijital müzik satış gelirlerinin düşmeye devam edeceğini öngörüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5402 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple music, iTunes ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim