Anlık Bildirim

IBM tüm ulusal iş seyahatlerini koronavirüs sebebiyle durdurdu

Koronavirüs salgını sebebiyle çalışanlarının topluluklarla temasını kısıtlayan firmalar arasına IBM de eklendi. Firma çalışanlarını ve işlerin sürekliliğini korumak için seyahatleri kısıtlıyor.

IBM tüm ulusal iş seyahatlerini koronavirüs sebebiyle durdurdu Tam Boyutta Gör

IBM tarafından yapılan açıklamaya göre firma, Amerika içerisindeki tüm seyahatlerini herhangi bir tarih vermeksizin durdurdu. Uluslararası seyahatleri de ciddi ölçüde azaltan IBM, ayrıca 1000’den fazla katılımcısı olan dış etkinliklere katılımı da yasakladı. Bu yasaklamalar Mart ayının sonuna kadar devam edecek.

IBM Think 2020 geliştirici konferansını da yaptığı açıklamayla “öncelikle dijital” formata dönüştüren firma, konferansı yine 5-7 Mayıs arasında gerçekleştirecek. Müşterilerle görüşme amacıyla ülke içi seyahate izin veriliyor fakat firma, çalışanlarına mümkün olduğu sürece dijital görüşmeler yapmalarını öneriyor.

Konferansları iptal etmek, sanal hâle getirmek gibi hamleler, kalabalıkların oluşmasını engelleyerek virüsün yayılmasını yavaşlatmayı hedefliyor. IBM’in kısıtlamaları, diğer firmaların da hareketlerine de oldukça benziyor. Google, iki büyük konferansı iptal edip çalışanlarının seyahatlerini kısıtlamıştı. Facebook, aynı şekilde firmalara ziyaretleri kısıtladı, Twitter ise çalışanlarına şiddetle evden çalışmalarını tavsiye ediyor.

IBM’in koyduğu son zorunluluk ise eğer bir çalışan kısıtlanmış ülkelerden birisine, yani İtalya, İran ya da Çin’e seyahat ederse, döndüğünde kendisini 14 gün boyunca karantina altında, yani evinde tutması gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim