Anlık Bildirim

İddia : ZTE, 8 çekirdekli Apache modelini hazırlıyor


Samsung'un Cortex-A15 ve Cortex-A7 mimarilerini biraraya getiren big.LITTLE konfigürasyonuna sahip 8 çekirdekli bir Exynos işlemci üzerinde çalıştığı haberlerinden sonra, Tayvanlı işlemci tasarımcısı MediaTek'in de 8 çekirdekli bir model üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Detayları tam olarak bilinmemekle birlikte Samsung ile benzer şekilde ARM'ın big.LITTLE konfigürasyonunu temel alacağı tahmin edilen işlemcinin MT6599 olacağı belirtiliyor. 

MediaTek, uygun fiyatlı 4 çekirdekli modellerin önünü açmak için Cortex-A7 mimarisini temel alan 4 çekirdekli MT6589 yongada sistemini gelecek yıl yaygın kullanıma sunmayı planlıyor. Yongada sistemin üretimi ise 28nm fabrikasyon süreciyle TSMC tarafından yapılıyor. 

Gelecek yılın ikinci yarısına doğru ise 8 çekirdekli MT6599 çözümleri boy göstermeye başlayacak. Bu çözümler de yine 28nm fabrikasyon süreciyle TSMC tarafından üretilecek.

MediaTek'in MT6599 yongada sistemini ilk kullanacak modelin ise ZTE Apache olduğu iddia edildi. Kaynaklara göre 8 çekirdekli MT6599 işlemci, Full HD ekran, 13MP çözünürlükte kamera ve WCDMA/4G LTE/TD-SCDMA bantlarına destek sunacak olan ZTE Apache modelinin Mayıs ayı itibariyle satışa sunulacağı dile getiriliyor.

Fiyat konusunda herhangi bir bilgi yok. Ancak MediaTek'in genelde uygun fiyatlı işlemci çözümleri sağladığı göz önüne alındığında modelin çok üst seviye bir fiyatlandırmaya sahip olmayacağını düşünebiliriz.

Samsung da 8 çekirdekli Exynos işlemcisini Şubat ayında tanıtmayı planlıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1011 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mediatek
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim