Anlık Bildirim

İkinci el araçların kilometre bilgileri PTT mobil uygulamasından görüntülenebilecek

İkinci el araç alacak vatandaşlar kilometre ve araç muayene bilgilerini artık PTT mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilecek. Daha önce 7 TL olan sorgulama işlemi çok daha ucuz olacak.

İkinci el araçların kilometre bilgileri PTT mobil uygulamasından görüntülenebilecek Tam Boyutta Gör

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT AŞ arasında bilgi paylaşımı protokolü imzalandı. İmzalanan protokol, ikinci el araç satın alacak vatandaşlar yakından ilgilendiriyor.

Daha önceden SMS ile sorgulaması yapılan fakat daha sonra kaldırılan kilometre sorgulama hizmeti geri geliyor. PTT mobil uygulaması aracılığıyla araçların muayeneye girdiği zamanki kilometrelerini ve muayene tarihini görüntüleyebileceğiz.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka; “Biz, araç muayene sistemlerine girdiği zamanlarda araçların kilometrelerini kaydediyoruz. Dolayısıyla en güvenilir, hile yapılmamış, doğru bilgiler bu sistem üzerinde kayıtlı bulunuyor. Biz bu bilgileri PTT üzerinden vatandaşın hizmetine sunacağız” ifadelerine yer verdi.

Sorgulama İşlemi Daha Ucuz Olacak 

PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, twitter üzerinden yaptığı paylaşımda daha önce yüksek ücretli olan sorgulama işleminin daha ekonomik olacağı bilgisini paylaştı. SMS ile yapılan sorgulama işleminden 7 TL alınıyordu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30149 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kilometre sorgulama, ptt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim