Anlık Bildirim

İlk ağır sınıf yerli torpido AKYA gelecek ay teslim edilecek

Türkiye'nin ilk ağır sınıf milli torpidosu AKYA'nın kabul testlerine Kasım sonunda başlanacak. İlk teslimatlar Aralık ayında yapılacak. AKYA'nın özellikleri haberimizde.

İlk ağır sınıf yerli torpido AKYA ne zaman teslim edilecek? Tam Boyutta Gör

Roketsan tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin ilk ağır sınıf torpidosu AKYA’nın teslimat tarihi belli oldu. Kasım sonunda kabul testlerine başlanacak ve Aralık ayında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ilk teslimat yapılacak.

AKYA’nın hızlı bir şekilde teslim edilmesi için erken dönem seri üretim faaliyetlerine geçilmişti. Çalışmalar meyvesini verdi ve son test aşamasına geçildi. Milli tasarım ve açık bir mimariye sahip AKYA'nın tüm yazılım, kod, alt sistem kodlarına Türkiye sahip bulunuyor. AKYA'nın Preveze sınıfı denizaltılara entegre edilen milli Müren Savaş Yönetim Sistemi ile kullanılmasına yönelik çalışmalar da sürüyor. Entegrasyon çalışmaları ve seri üretim teslimatları ilerledikçe AKYA'nın denizaltılarda kullanımı yaygınlaşacak.

AKYA'nın TCG GÜR denizaltından fırlatılışının görüntüleri geçen sene yayınlanmıştı. Atış testinin videosunu aşağıdaki tweetten seyredebilirsiniz.

AKYA özellikleri

Milli imkanlarla geliştirilen ilk ağır sınıf torpido AKYA, 7 metre uzunluğa 533 milimetre çapa ve 1200 kilogram ağırlığa sahip. 40 knot hızda 15 kilometre mesafe kat edebiliyor. Balistik başlığı sayesinde hedefe yüksek hasar veriyor. Su üstü ve su altı hedefler için kullanılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim