Anlık Bildirim

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı: Bu sadece bir başlangıç

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyacak görevin fırlatılmasına çok az bir süre kaldı. Bu bağlam Gezeravcı, oldukça önemli açıklamalarda bulundu.
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı: Bu sadece bir başlangıç Tam Boyutta Gör
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşıyacak Ax-3 görevi, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece TSİ 01.11'de gerçekleşecek. Alper Gezeravcı ve görev mürettebatı 1,5 gün sürecek yolculuk sonucunda, 19 Ocak 13.15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenecek. Görevin gerçekleşmesine çok az bir süre kala Türk astronot Gezeravcı, bir toplantı sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

“Bu sadece bir başlangıç”

Gezeravcı hem askeri hem de sivil pilotluk yaptığını belirterek "Başından beri uzayla ilgili hayallerini çıplak gözle görebildiğim gökyüzü ile sınırlı tutmak zorunda kalan biri olarak söylüyorum; gelecek nesillerimiz için bu durum artık geçerli değil. Onların yolu açık olacak." diye konuştu. Bilmeyenler için Gezeravcı, Hava Kuvvet’lerinde Pilot Albay rütbesiyle F-16 uçaklarını havalandırıyordu.

Alper Gezeravcı, yapacağı uzay yolculuğunun Türk insanının hayallerini gökyüzünden, uzayın derinliklerine taşıyacağını söylerken şu ifadeleri ekledi: "Bu yolculuk bizim için amaç değil, uzay çalışmaları yolunda gerçekleştirmek istediklerimize ulaşmak için yalnızca bir araç. Bu sadece bir başlangıç."

Alper Gezeravcı ve görev mürettebatı 14 gün boyunca kalacağı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) çeşitli deneyler gerçekleştirecek. Üniversite ve araştırma kurumlarınca hazırlanan deneyler, çıkılan çağrı neticesinde Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve TÜBİTAK Uzay uzmanlarından oluşan bir komisyonca değerlendirildi. Aralarında kanserden bağışıklık hücrelerine, alglerden propolise kadar literatüre katkı sağlayacak çalışmaların bulunduğu 13 deney, uzayda gerçekleştirilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2855 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, axiom space ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim