Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yayınlanan yeni bir araştırma, atmosferde bulunan moleküler hidrojen seviyelerinin insan kaynaklı sebepler nedeniyle önemli bir artış gösterdiğini ortaya koydu.
Bilim insanları, Antartika’da bulunan buzulların delinmiş çekirdeklerinde sıkışan hava örneklerini analiz ettiler. İncelemeler sonucunda, atmosferik hidrojenin 20. yüzyılda insan kaynaklı sebepler yüzünden %70’lik bir artış gösterdiği ortaya çıkarıldı.
Uzmanlara göre son zamanlarda hava kirliliğine karşı alınan önlemler artırılmaya başlansa da hidrojen emisyonları hiçbir yavaşlama belirtisi göstermeden yükselmeye devam etti.
Moleküler hidrojen, özellikle otomobillerden kaynaklanan hava kirliliğinin bir yan ürünüdür. Ayrıca, Karbondioksitten sonra en önemli iki sera gazı olan metan ve ozonun da dağılımını dolaylı olarak etkileyebilir. Bu da moleküler hidrojenin iklim değişikliklerinde rol oynayabileceğini gösterir.
Çalışma, bu konuda düzgün rakamlar sağlayan ilk araştırma olarak kayıtlara geçti. Antartika’dan alınan hava örnekleri, atmosferik hidrojenin 1852 ile 2003 yılları arasında milyarda 330 parçadan milyarda 550 parçaya yükseldiğini gösterdi. Araştırmacılara göre bu durum endişe verici sonuçlar doğurabilir.
“Hidrojen emisyonları hafife alınıyor”
California Irvine Üniversitesi’nden John Patterson da bununla ilgili, “Hidrojen seviyelerinin sanayi devriminden bu yana önemli ölçüde arttığını gözlemlemiş olduk. Haberler pek iyi değil. Hidrojen emisyonlarını hafife alıyor olabiliriz.”Ayrıca, Patterson’a göre bu seviyelerdeki artışın otomotiv sektörü dışındaki sebepleri de hafife alınıyor.
Ek olarak araştırmanın, yeşil hidrojen kaynaklarında yaşanacak olan sızıntıları önlemede önemli bir yarar sağlayabileceği de düşünülüyor. Uzmanlara göre bu tarz sızıntılar metanın atmosferdeki ömrünü uzatabilir.
Şimdilik otomobiller dışında nelerin hidrojen seviyelerini artırdığı konusunda pek bilgi bulunmasa da bilim insanları araştırmalarına devam ediyor. Uzmanlara göre bu sebeplerin acilen tespit edilip engellenmesi gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
karagece25 dene gavat oğlu gavat asıl çöp sensin sen
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...