Anlık Bildirim

Instagram, Hikayeler'de otomatik alt yazı ekleyen çıkartma yayınladı

Sosyal medya platformu Instagram, yeni alt yazı çıkartması ile kullanıcıların hikayelerindeki konuşmaları otomatik olarak yazıya dökecek. Özellik, yakında Reels'e de geliyor.

Instagram, Hikayeler'de otomatik alt yazı ekleyen çıkartma yayınladı Tam Boyutta Gör

Instagram'ın Mart ayında test etmeye başladığı Hikayeler için alt yazı özelliği artık platformda yerleşik hale geldi. Şirket, Twitter'dan yaptığı paylaşımda özelliğin, bir süre sonra Reels'e de ekleneceğini duyurdu.

Kullanıcılar düzenleme yapabilecek

Özellikle duyma güçlüğü çeken insanlar için oldukça faydalı olacak bu özellik, hikayeyi paylaşan kullanıcının 'Alt yazı' başlıklı çıkartmayı hikayeye eklemesi halinde ses otomatik olarak algılanarak alt yazıya dönüşecek.

Yeni özellik, hem yeni oluşturulan hem de galeriden yüklenen hikayeler için geçerli olacak. Alt yazılar oluşturulduktan sonra metnin stilini ve rengini kullanıcının beğenisine göre ayarlanabiliyor.Ayrıca kullanıcılar oluşabilecek anlam kayıplarını engelleyebilsinler diye yazım ve noktalama işaretlerini de düzenleyebiliyorlar.

Alt yazılar için yayınlanan çıkartma, şu anda yalnızca İngilizce konuşulan ülkelerde ve sadece İngilizce dili için geçerli durumda. Platform, kısa süreler içerisinde daha fazla ülkede daha fazla dil seçeneği ile yeni özelliğin kullanılabilirliğini artırmak istiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim