Anlık Bildirim

Instagram, özel mesaj yoluyla hakaret eden kullanıcıların hesaplarını silecek

Sosyal medya platformlarından Instagram, zorbalığı önlemek amacıyla özel mesajlardan hakaret eden kullanıcıların hesaplarını sileceğini açıkladı.

Instagram, özel mesaj yoluyla hakaret eden kullanıcıların hesaplarını silecek Tam Boyutta Gör

Sosyal ağ Instagram bundan önce, özel mesajlardan hakaret eden kullanıcıların yazışma özelliklerini geçici olarak devre dışı bırakıyordu. Ancak sanal zorbalıkla ilgili koyulan yeni kurallar daha radikal bir hale geldi.

Irkçı ve dini hakaretler baz alınacak

Bu karar, İngiliz kulüplerindeki futbolcuların Instagram'da karşılaştıkları ırkçı hakaretler sonucunda alındı. Şimdilik bu yasaklar ırkçı veya dini hakaretler sonucunda uygulanıyor. Artık bu tür bir zorbalık yapan kullanıcının hesabı geri getirilmemek üzere silinecek ve Instagram aynı kullanıcının yeni bir hesap alıp hakaretlerine buradan devam etmesinin de önüne geçecek.

Instagram, özel mesaj yoluyla hakaret eden kullanıcıların hesaplarını silecek Tam Boyutta Gör

Şirket, yazışmaların gizliliğinin ihlal edilmeyeceğini de belirtiyor. Bu tür bir engelleme, istismara uğrayan kullanıcılardan gelen şikayetlere dayanılarak uygulanacak. Ek olarak, sosyal ağ, kullanıcının takip etmediği tüm hesaplardan gelen mesajların engellenmesine de izin verecek. Daha önce bu işlev yalnızca çok sayıda abonesi ve kurumsal sayfaları olan hesaplar için mevcuttu ve şimdi tüm kullanıcılara sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim