Anlık Bildirim

Instagram, çöktüğünde kullanıcıları uyaracak

Geçen hafta Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta erişim problemleri yaşanmıştı. Instagram da bu çöküş sebebiyle yeni bir karar alarak kullanıcılarını uyaran bir özelliği kullanıma sunacağını duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta erişim problemleri yaşanmış, milyonlarca insan saatlerce uygulamaları kullanamamıştı. Instagram da benzer problemlere karşı kullanılacak yeni bir özellik getireceğini duyurdu. Yapılan açıklamalara göre artık uygulamada teknik sorunlar yaşandığında kullanıcılar uyarılacak.

Uyarı özelliği Tam Boyutta Gör

Bu, geçtiğimiz hafta yaşanan büyük erişim sıkıntısının ardından uygulama için oldukça mantıklı bir hareket olarak nitelendiriliyor. Uzmanlar, bu uyarı sayesinde sorunun kullanıcılardan kaynaklanmadığının anlaşılacağını ve oluşan kafa karışıklıklarının giderileceğini düşünüyor.

Bu yeni özellik, uygulamada bulunan “Hareketler” kısmında bulunacak. Instagram tarafından yapılan açıklamalara göre özellik şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde test ediliyor. Yetkililer, uyarının faydalı olduğu kabul edilirse önümüzdeki birkaç ay içinde dünya çapına kullanıma sunulacağını belirtti.

Bir özellik daha test ediliyor

Bir özellik daha geliyor

Buna ek olarak Instagram yaptığı açıklamalarda, içerikleri uygunsuz olarak bildirilen kullanıcıları bilgilendirecek olan “Hesap Durumu” isimli bir özelliği de tanıttı. Açıklamalarda bununla ilgili, “Bu özellik, kullanıcıların hesaplarının devre dışı bırakılma riski altında olup olmadığını bilmelerini kolaylaştıracak. Önümüzdeki aylarda bu özelliği daha da geliştireceğiz ve insanların içeriklerinin Instagram’da nasıl dağıtıldığını, nasıl önerildiğini, uygun olup olmadığını görmelerini sağlayacağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim