Anlık Bildirim

Intel 3.5 milyar dolara New Mexico fabrikasını genişletiyor

Intel üretimi arttırmak ve üçüncü taraf tasarımcılara da döküm hizmeti vermek için New Mexico eyaletinde bulunan tesislerine 3.5 milyar dolar yatırım yapıyor.

Intel 3.5 milyar dolara New Mexico fabrikasını genişletiyor Tam Boyutta Gör

Yonga krizinin giderek derinleştiği bugünlerde yarı iletken devleri de yatırımlarını arttırıyor. Otomotiv sektörüne 6-8 ay içerisinde yonga üretimine hazır olma vaadi veren Intel fabrikalarını genişletmeye başlıyor. 

3.5 milyar dolar yatırım

Intel patronu Pat Kissinger yaptığı açıklamada New Mexico eyaletinde yer alan Rio Rancho yonga üretim tesislerine 3.5 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Yatırım planı gelecek hafta resmi bir etkinlikle detaylanacak. 

IDM 2.0 olarak tanımlanan ve daha verimli bir döküm ağı kurmayı hedefleyen proje kapsamında genişletilecek olan tesislerde üçüncü taraf müşterilere hizmet verilecek. Ayrıca Intel kendi yongalarının da bir kısmını üretmeye devam edecek.

Intel yeni üretim tesisleri ve teknolojilerine 20 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bunun için ABD hükümetinin planında olan finansman kapsamından yararlanmak istiyor. Intel ayrıca İsrail’deki operasyonlarına da 600 milyon dolar yatırım yapıyor. Bunun 400 milyon doları Mobileye iştirakine ayrılırken 200 milyon doları da diğer tesislerine sağlanacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7973 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, mobileye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim