Anlık Bildirim

Intel 600 çipsetleri yeni işlemcilere hazır

Alder Lake işlemcileri barındıracak Intel 600 serisi çipsetler resmiyete kavuştu. 4 farklı çipset farklı ürün ve maliyet gruplarına göre Alder Lake işlemcilerine destek sunacak.

Intel 600 çipsetleri Tam Boyutta Gör

Intel’in yeni Alder Lake işlemcileri barındıracak Z690 çipsetini duyurmasının ardından CES 2022 fuarında da diğer çipsetler görücüye çıktı. Melez çekirdek yapısı ve hız aşırtma sadece Z690 için geçerli olacak gibi görünüyor. 

Intel 600 çipsetleri

Daha önce internete sızdırıldığı gibi Alder Lake işlemciler için 4 farklı çipset bulunuyor. Z690 amiral gemisi statüsünde ve önemli ayrıcalıklara sahip. Performans ve verimlilik çekirdekleri barındıran melez Core işlemciler sadece bu çipseti destekliyor. Yine hız aşırtma odaklı K serisi işlemciler de bu çipsete uyarlanmış.

H670 çipseti kısmen abisinin özelliklerini miras alarak orta üst seviyedeki işlemcileri hedefliyor. B660 çipseti biraz daha orta seviyeye doğru yerleşirken H610 ise tamamen maliyete odaklanıyor. Haliyle pek çok özellik kırpılmış veya yok. 

Sızıntılarda tüm çipsetlerin DDR5 ve PCIe 5.0 desteklediğine dair bilgiler vardı ancak Intel’in sunumlarında bu görünmüyor. Muhtemelen sonraki duyurularda yer verilecek ya da üreticiye göre değişen bir skala olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim