Anlık Bildirim

Alder Lake masa üstü işlemcilerin tam listesi karşınızda

Intel’in büyük yatırımlarla hayata geçirdiği iddialı masa üstü Alder Lake işlemcileri tam kadro karşınızda. En ucuzdan en pahalıya tüm işlemciler CES 2022 fuarında resmiyet kazandı. 

Intel Alder Lake masa üstü işlemciler Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz aylarda Alder Lake serisine ait üst seviye işlemci modellerini resmiyete kavuşturan Intel, CES 2022 fuarında 22 yeni işlemci daha tanıtarak toplamda 28 masa üstü işlemcisini resmiyete kavuşturmuş oldu.

Intel Alder Lake masa üstü işlemciler

Intel Alder Lake masa üstü işlemcilerin tamamı DDR5-4800 ve DDR4-3200 belleklere destek sunuyor. Ayrıca 16 PCIe 5.0 hattı ve 4 PCIe 4.0 hattını destekliyor. İlk kez melez çekirdek yapısını masa üstüne getiren işlemcilerin her modelinde çok yüksek enerji harcayan ve az enerji harcayan bir versiyona yer verilmiş. Seride K isimlendirmesi hız aşırtma, F isimlendirmesi grafik olmadığını, T isimlendirmesi de 35W taban enerji tüketimini ifade ediyor. 

Daha önce tanıtılan Core i9-12900K masa üstünün en güçlü işlemcisi olduğu iddiasında. 8 adet performans ve 8 adet verimlilik çekirdeği olan işlemci 5.2GHz hızlarına ulaşabiliyor. Gerçi Ryzen 5800X3D işlemcisi de aynı iddiada bulunuyor ancak gerçeği zaman gösterecek. Bu modelin grafik birimi olmayan, hız aşırtma yapılmayan ve taban enerji tüketimi 35W olan versiyonları mevcut. Buna göre de saat frekansları değişiyor. Fiyatlar 489$-589$ aralığında seyrediyor. 

Core i7-12700 işlemcisi ise 8 performans ve 4 verimlilik çekirdeği barındırıyor. Bu modelde turbo hızların biraz daha kırpıldığını görüyoruz. Fiyatlar ise 339$-409$ arasında değişiyor. Core i5-12600K ve KF işlemcileri 6+4 çekirdek yapısında geliyor. Melez yapı barındıran son işlemciler bunlar. 

Intel Alder Lake Tam Boyutta Gör

Core i5-12600 ve altındaki tüm Alder Lake işlemcilerinin sadece performans çekirdeği olduğunu görüyoruz. Burada Core i5-12400, Core i3-12300 ve Core i3-12100 işlemcilerin Ryzen 5 5600X ve altındaki rakiplerini oldukça geride bıraktığı gündeme gelmişti. Yine Pentium ve Celeron işlemciler 2 performans çekirdeği taşıyor. 42$ ve 64$ fiyat etiketleri görüyoruz. 

Intel Alder Lake işlemciler

Soğutucu tarafında Intel biraz çeşitlendirme yapmış. Core i9 işlemciler için aRGB destekli Laminar RH1 soğutucusu kutudan çıkıyor. Diğer Core serileri için kutuya Laminar RM1 soğutucusu konmuş. Pentium ve Celeron işlemciler için Laminar RS1 soğutucusu tercih edilmiş. Intel Alder Lake masa üstü işlemciler hali hazırda yavaş yavaş tedariğe başlamıştı. Yıl içerisinde daha geniş bir satış ağına ulaşacak
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim