Anlık Bildirim

Intel: AMD ile görüşmüyoruz

Intel yeni dönemde AMD’den grafik teknolojilerini lisanslayacak mı? Bu soru son dönemde sıkça soruluyor ancak Intel şimdilik iddialara son noktayı koymuş durumda.

Son dönemde gündemi oldukça meşgul eden konulardan birisi Intel’in işlemcilerindeki entegre grafik birimi için AMD’den lisanslama yapacağı iddiasıydı. Intel’den konuya ilişkin kesin bir yalanlama geldi.

Görüşme yok

Firma yaptığı açıklamada AMD ile grafik lisanslama konusunda görüştüğüne dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederken, daha fazla bilgi vermekten kaçındı. Yani halen Nvidia ile bir lisans anlaşması mevcut mu veya bu anlaşma uzatılacak mı bilinmiyor.

Hatırlanacağı üzere Intel’in entegre grafik birimlerinde kullandığı teknolojiler için Nvidia ile yaptığı patent anlaşmasının süresi geçtiğimiz Mart ayında dolmuştu. Firmanın anlaşma kapsamındaki son ödemeyi de yaptığı belirtiliyor.

Bununla birlikte bazı otoriteler olayın yanlış aksettirildiğini belirtiyor. Intel’in Nvidia ile yaptığı patent anlaşması, ilgili patentlere olan erişimi kapsıyor ancak bir tarih aralığına bağlı değil. Yani Intel ödemeyi yaparak anlaşmayı bitirmiş olsa da Nvidia patentlerine olan erişim hakkı devam ediyor. Bu bakımdan gelecekte de Nvidia’nın teknolojilerini temel alarak yeni Iris grafik birimleri tasarlayabilir.

Grafik teknolojileri dünyası aslında bu iddia ile oldukça çalkalanmıştı ancak bunun sebebi biraz da bu iddiaya inanmak istenilmesinden kaynaklanıyor. Sayı bakımından en fazla grafik birimi satan firma durumundaki Intel’in Nvidia’dan AMD’ye geçiş yapması aslında yeni Polaris ve Vega mimarilerinin önemini vurgulaması açısından anlamlı olacaktır.  

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3671 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel amd ve
2 etiket daha amd Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim