Anlık Bildirim

Intel, Broadwell tabanlı işlemcilerin üretimini 2014 başlarına erteledi

Intel, Broadwell tabanlı işlemcilerin üretimini 2014 başlarına erteledi

Intel'in gerçek yongada sistem olarak adlandırdığı ve 14nm fabrikasyon sürecine sahip olacak Broadwell mimarisi, yıl sonuna doğru üretime başlamayı planlıyordu. Ancak Intel patronu Brian Krzanich, yatırımcı toplantısında yeni gelişmeleri duyurdu.

Intel, üretim esnasında ortaya çıkan ve üretimi olumsuzluk etkileyen yoğunluk problemi nedeniyle Broadwell tabanlı işlemcilerin üretimini yaklaşık 3 ay erteleme kararı aldı. Yıl sonunda üretime geçmesi gereken işlemciler bu nedenle gelecek yılın ilk aylarına kaymış oldu.

Ancak Intel hatanın giderilmek üzere olduğunu da dile getiriyor. İstenen hacme ulaşmak için üretim biraz bekleyecek ve gelecek yıl başlarında start alacak.

İşlemcilerinde Tick Tock iş geliştirme yöntemini benimseyen Intel, geride bıraktığımız dönemde 22nm fabrikasyon süreci ile üretilen Ivy Bridge (tick) ve Haswell (tock) tabanlı yognasetlerini piyasaya sürdü. Sonraki seri ise 14nm fabrikasyon sürecine sahip Broadwell (tick) ve Skylake (tock) olacak. 

Broadwell mimarisi ile daha ince, daha hafif, daha hızlı ve daha az enerji tüketen PC ürünleri görmek mümkün olacak. Broadwell tabanlı işlemcilerin üretimindeki gecikme, Skylake tabanlı işlemcilerin üretiminde herhangi bir gecikmeye sebep olmayacak. 

Analiz uzmanları böyle bir gecikmenin endüstri için sürpriz olduğunu belirtiyor. Ancak bu gelişme, stokları yönetme adına Intel'e de biraz zaman kazandırmış olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1727 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim