Anlık Bildirim

Intel’in 10nm üretim sürecine geçişini temsil eden yeni işlemci mimarisi Cannon Lake resmiyet kazandı. Elbette bu, işlemcilerin hemen piyasaya çıkacağı anlamına gelmiyor. Önümüzde uzun bir dönem var.

2017 yılı Intel için önemli duyuruların arkasından önemli ertelemeler ile geçiyor. Büyük ses getiren 18 çekirdekli Core i9-7860XE işlemcisinin duyurulmasının hemen ardından en erken yıl sonuna ertelendiği haberi geldi. Yine 8. nesil Core işlemci ailesinin temeli olacak 14nm Coffee Lake mimarisinin yüzde 30 daha iyi performans sergileyeceği haberinin ardından gelecek yıl başlarına ertelendiği haberi geldi.

Süreç uzun

Bugün ise Intel merakla beklenen yeni Cannon Lake mimarisini duyurdu. 10nm üretim süreci odağında geliştirilen Cannon Lake mimarisi, Intel’in en güçlü ve en enerji verimli ana akım işlemcilerine ev sahipliği yapacak.

Intel yeni mimarisi hakkında teknik detay vermiyor ve hangi işlemci numarası kullanılacak belli değil. Yine de büyük mimari değişikliklerin yaşanmayacağı ve Coffee Lake üzerine iyileştirmeler yapılacağını belirtelim. Bununla birlikte son dönem gelişmeleri dikkate alındığında en erken 2018 sonbahar döneminde piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Bilindiği üzere Coffee Lake mimarisinin ertelenmesi ile birlikte yıl sonunda elde geçirilmiş Kaby Lake mimarisini temel alan 8. nesil Core işlemci ailesi piyasaya çıkacak. Coffee Lake tabanlı masaüstü ve taşınabilir sistem işlemcilerinin ise gelecek yılın ilkbahar aylarında piyasada olması bekleniyor.

Bu durumda Cannon Lake en erken Computex 2018 fuarında teknik detaylarına kavuşacak ve sonbahar aylarında da piyasada olacak. Intel hali hazırda 14nm sürecine geçişi oldukça zor bir şekilde gerçekleştirmiş ve tick-tock iş planını bozmak zorunda kalmıştı. Bu bakımdan 10nm sürecinde Cannon Lake işlemcilerin bazı gecikmelere uğraması sürpriz olmayacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4508 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel cannon lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim