Anlık Bildirim

Intel Alder Lake grafik birimlerinin performansı ortaya çıktı

Intel Alder Lake grafik birimleri en azından Full HD düşük seviye oyunlarda üzmeyecek gibi duruyor. Hız aşırtma yapıldığında senaryolara göre oldukça iyi sonuçlar da veriyor.

Intel Alder Lake grafikleri Tam Boyutta Gör

Intel’in büyük yatırımlarla hayata geçirdiği yeni grafik teknolojisi kendisini geliştirmeye devam ediyor. Harici ekran kartı olarak piyasaya çıkmaya hazırlanan teknoloji entegre işlemcilerde de yüzleri güldürüyor. En azından Full HD minimal oyunculukta sonuçlar iyi. 

Intel Alder Lake grafikleri nasıl?

Intel Tiger Lake işlemcilerde ilk kez kendisine yer bulan Intel Xe grafik birimleri HD çözünürlük orta seviye veya Full HD çözünürlük düşük seviye ayarlarda başarılı işler yapmıştı. Intel Alder Lake de benzer bir tablo ortaya koyuyor. 

Alder Lake K serisi hız aşırtma işlemcilerinde UDH Graphics 770 grafik birimi kullanılıyor. 256 ALU yer alan grafik birimi 300MHz taban hıza sahip ancak turbo hız işlemciye göre değişiyor. Intel Core i5-12600K işlemcisinde 1450MHz iken Core i9-12900K işlemcisinde 1550MHz oluyor. Hız aşırtma durumunda ise yüzde 50 civarında kazanım elde edilebiliyor. 

Counter-Strike: Global Offensive ve Final Fantasy XV oyunlarında hız aşırtılmış grafik biriminin 78FPS seviyesine kadar çıktığı ancak zaman zaman da 30FPS seviyesinde kaldığı belirtiliyor. Bununla birlikte gerçek dünya iş yüklerinde yüzde 15 civarında bir artış elde ediliyor. 

15W enerji tüketimi olan UDH Graphics 770 grafik biriminin Full HD standart veya düşük ayarlarda kullanıcıyı üzmeyeceği tahmin ediliyor. Intel’in asıl hamlesi ise Arc Alchemist harici ekran kartları ile olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim