Anlık Bildirim

Intel ARC ikinci nesil ekran kartları 2025 yılında geliyor

Intel ARC Druid grafik teknolojilerindeki yeni nesil olacak ve 2025 yılında piyasaya çıkacak. Kesin detaylar bilinmese de Intel’in artık en üst seviyede rekabete hazır olduğunu söyleyebiliriz. 

Intel ARC Druid Tam Boyutta Gör

Intel’in büyük bir yatırımla hayata geçirdiği ARC grafik mimarisi masa üstü platformlara toplamda 32 farklı versiyon ile gelmeye hazırlanıyor. ARC mimarisinde aynı işlemci tarafında olduğu gibi iyileştirilmiş nesiller göreceğiz. Asıl devam nesli ise çok daha ileri bir tarihte gelecek. 

Intel ARC Druid nedir?

Intel ARC serisi ekran kartları hali hazırda Alchemist mimarisini temel alıyor. GeFroce RTX 3080 seviyesine kadar kendisine rakip arayan Alchemist mimarisi 2022 yılı sonuna kadar hedef sistemlerde kendisine yer

bulmuş olacak. 

Intel mevcut mimariyi daha da optimize ederek önümüzdeki yıllara yaymayı planlıyor. Battlemage mimarisi 2023 yılında Nvidia GeForce RTX 5000 serisinin karşısına çıkacak. Celestial mimarisi ise 2024 yılında kendisine pay arayacak. 

Bazı kaynaklar Intel ARC Druid adındaki yeni mimari neslinin 2025 yılına hazır olacağını ifade ediyor. O dönemde muhtemelen GeForce RTX 6000 serisi ve AMD Radeon RX 8000 serisi piyasada olacak. Intel’in çok daha gelişmiş üretim süreçleri ile oyun dünyasında ne kadar iddialı olacağını hep birlikte göreceğiz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim