Anlık Bildirim

Intel CEO'su çip krizinin 2024'e kadar devam edebileceğini söyledi

Daha önce yaptığı açıklamalarda küresel çip krizinin 2023 yılına kadar devam edebileceğini söyleyen Intel CEO'su Pat Gelsinger, yeni açıklamasıyla krizin 2024'e kadar sürebileceğini belirtti.

Intel CEO'su çip krizinin 2024'e kadar devam edeceğini söyledi

Bir süredir devam eden küresel çip krizi, çoğu sektörde hala etkisini göstermeye devam ediyor. Intel CEO'su Pat Gelsinger, çip krizinin en az 2024'e kadar sürmesini beklediğini söyledi. Gelsinger, bu tahminine rağmen kendilerinin birçok şirkete oranla avantajlı konumda olduğunu belirtti.

Önceki tahminini öteledi

Şirketin 2022 yılı ilk çeyrek raporlarını sunan Gelsinger, etkinlik sırasında küresel çip krizinin bazı sektörlerde 2024 yılına kadar zorluk oluşturmaya devam edeceğini söyledi. Bu tahminine rağmen CEO, ABD ve Avrupa'daki yatırımları sayesinde Intel'in çip krizi konusunda önemli bir avantaja sahip olduğunu açıkladı.

Daha önce yaptığı tahminlerde Gelsinger, analistlerin ve diğer sektör yöneticilerinin beklentileriyle paralel olarak küresel çip krizinin 2023 yılına kadar süreceğine inandığını söylemişti. Tahminlerini yeniledikten sonra süreyi 1 yıl öteleyen CEO, talepteki artışları bunun sebebi olarak gösterdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim