Anlık Bildirim

Intel Core-X isimlendirmesine veda

Intel Sapphire Rapids-X işlemciler artık Core-X isimlendirmesini bırakıyor. Firma anlaşılan Core ve Xeon ana isimlendirmesi arasına herhangi bir geçiş koymak istemiyor. 

Intel Core-X Tam Boyutta Gör

Intel’in iş istasyonları ve yüksek performanslı bilgisayarlar için hazırladığı Core-X işlemci ailesi yeni bir isimlendirmeye geçiyor. Standart Core isimlendirmesini yeterli bulan Intel bir ara geçiş istemiyor. 

Intel Core-X artık yok

Sunucu tarafında Sapphire Rapids kod adlı dördüncü nesil Xeon işlemcilerini hazırlayan Intel, iş istasyonu tarafında uzun yıllardır yer verdiği Intel Core-X isimlendirmesini geride bırakıyor. Artık bir ara geçiş formatı olmayacak. 

Intel uzun yıllar önce performans odaklı üst seviye sistemler için Core isimlendirmesini yeterli görmemiş ve Core-X isimlendirmesi ile farklılaştırmaya çalışmıştı. Ryzen Threadripper ile mücadele eden Core-X bir süredir güncellenmiyordu. Beklenen haber geldi. 

Dördüncü nesil Xeon işlemciler içerisinde yer alacak Sapphire Rapids-X platformu, Xeon Workstation isimlendirmesi altına giriyor. Sapphire Rapids mimarisini aksine bazı kırpmalar bekleniyor. 

Intel Sapphire Rapids-X Tam Boyutta Gör

10nm sürecinde tasarlanacak olan Sapphire Rapids işlemcileri 56 çekirdek ve 112 izlek birimine kadar ölçekleniyor. 8 kanal DDR5 bellek desteği, 350W TDP, 112 adet PCIe 5.0 hattı ile AMD EPYC serisini karşısına alıyor. Sapphire Rapids-X için ise daha düşük bir çekirdek ölçeklendirmesi, 64 adet PCIe 5.0 hattı, 4 kanal DDR5 bellek desteği söz konusu. Sapphire Rapids işlemciler gelecek yılın yaz aylarında piyasada olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim