Anlık Bildirim

Intel’den iddialı açıklama: AMD’ye sadece avans verdik

Intel patronu AMD’nin yükselişini sadece üretim kapasitelerinin bir dönem yetersiz kalmasına bağlıyor. Kapasite arttığı zaman Intel kaybettiği pazar payını yeniden geri alacak. 

Intel

Koltuğuna oturduğu bir süre iç ve dış yetersizlik sorunlarını gidermeye çalışan CEO Pat Gelsinger yavaş yavaş rekabete ısınıyor. İlk önce AMD’nin döneminin bittiğini ifade eden ünlü CEO şimdi de pazar payına değindi. 

Nakit değil avans

Son dönemde işlemci cephesinde geliştirdiği yeni teknolojilerle önemli ihaleleri peş peşe kazanan AMD uzun bir aradan sonra ilk defa payını en yüksek seviyeye çıkarmıştı. Intel ise bunun geçici olduğunu düşünüyor. 

Pat Gelsinger yaptığı açıklamada AMD’ye pay kaybetmediklerini sadece avans verdiklerini belirtti. Kapasite yetersizliği nedeniyle müşteri kaybettiğini dile getiren Gelsinger yıllara dayalı bir tecrübeleri olduğunu ve kısa süre içerisinde durumu lehine çevireceklerini vurguladı.

Kapasiteyi arttırmak tek çözüm yolu mu olacak bilinmez zira AMD fabrikasız bir işletme yani tasarımcı ve küresel çip krizinden etkileniyor. Aslında kapasite sıkıntısı her iki firmada da var. Intel’in özellikle fiyat ve rekabetçi teknolojiler geliştirme konusunda geri kaldığı pek çok otorite tarafından dile getiriliyor. Diğer taraftan döküm tesislerine Intel’in milyarlarca dolar harcamak zorunda kalması teknoloji geliştirmesini sekteye uğratabilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12132 kez okundu.
44 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, pat gelsinger ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim