Anlık Bildirim

Intel patronu Tayvan yolcusu

Üretim tesislerine yatırım yapmasına rağmen halen istediği seviyeye ulaşamayan Intel rotayı üçüncü taraf dökümcülere çevirdi. TSMC ile kapasite sorununu görüşmek üzere Pat Gelsinger ziyarete gidiyor.

Intel Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizinin ağır etkileri karşısında çıkış yolu arayan Intel on milyarlarca dolar harcayarak yeni yonga tesisleri kurmak için düğmeye bastı. Bununla birlikte halen üretim tarafında sıkıntılar yaşıyor ve bunları aşmak için krizin merkezine gidiyor. 

Intel’den sürpriz TSMC ziyareti

Intel ve TSMC kâğıt üzerinde birbirine rakip ancak TSMC’nin üretim teknolojileri tarafındaki mutlak hakimiyeti işleri değiştiriyor. Intel belirli işlemci ve ağ ürünlerini bir süredir TSMC’ye ürettiriyordu ve çok iddialı ekran kartlarının üretiminin bir kısmı da TSMC’de olacak. 

Bununla birlikte TSMC’nin kapasite yetersizliği Intel’i de zorluyor. Intel patronu Pat Gelsinger koltuğu oturduğu günden bu yana ilk kez bir Asya ziyareti planlıyor. Kaynaklar ziyaretin odağında Tayvan ve Malezya olduğunu belirtiyor. Özellikle Malezya’da kısıtlamalar nedeniyle Penang adasında Intel’in paketleme işlerini yaptırdığı firma kapalı durumda. 

Diğer taraftan Tayvan’da Gelsinger’in TSMC ile de bir görüşme yapacağı ifade ediliyor. Görüşmede mevcut üretim hatları masaya yatırılacak. Zaten zorlanan TSMC karşısında Intel’in ne tür teklif veya teklifler sunacağı bilinmiyor ancak Apple gibi hatları zaten ayıran devler varken işi oldukça zor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim