Anlık Bildirim

"Intel gelecek yıl akıllı telefon pazarından çıkma konusunu tartışıyor"

'Intel gelecek yıl akıllı telefon pazarından çıkma konusunu tartışıyor'

2010 yılı itibariyle Android işletim sistemi üzerindeki çalışmalarına başlayan Intel, ilk Atom yongaseti kullanan akıllı telefonlar ile 2012 yılında pazara adım atmıştı. ARM'a karşı sıkı bir rekabet amaçlayan Intel, bugüne kadar platformda önemli yenilikler yaptı ve gücünü artırmaya çalıştı.

Firmanın Atom yongaseti ailesini önümüzdeki yıllarda da mobil cihazlara yönelik olarak geliştirmeye devam etmesi beklenirken, Tayvan'dan gelen bilgiler sürpriz değişikliklerin olabileceğini iddia ediyor. 

Bilgilere göre Intel, gelecek yıl akıllı telefon pazarından çekilmeyi planlıyor. Samsung ve Qualcomm gibi rakiplerin üst seviyede, MediaTek gibi rakiplerin alt seviyede pazarı ele geçirmiş olması Intel'i düşünmeye sevk etmiş durumda. Firma bu yıl akıllı telefon pazarındaki gidişatını gözlemleyecek ve gelecek yıl itibariyle de kararını verecek.

Intel'in bu yıl daha fazla ortak arayışına gireceği de belirtiliyor. Asus, Motorola, Xolo gibi firmalar bir süredir Intel işlemcili akıllı telefonlar piyasaya sürüyor. Ancak Intel bu sayıyı artırmak niyetinde. 

Intel'in ayrıca Şubat sonundaki MWC 2014 etkinliğinde akıllı telefonlara yönelik Merrifield tabanlı yeni bir Atom yongaseti lanse edeceği belirtiliyor. Bu yongaseti 22nm fabrikasyon sürecine sahipken, 2.13GHz saat hızında çalışan çift çekirdek ve Intel HD 4000 grubundan bir grafik birimi sunacak. Yongasetinde LTE ve NFC bağlantıları da yer alacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4507 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim