Anlık Bildirim

Intel, harici grafik kartı için ilk tanıtımı yayınladı

Harici grafik birimi için bugüne kadar en ciddi adımını atan Intel yavaş yavaş ilgi uyandırma çalışmalarına başladı. Yeni Twitter hesabı ilk tanıtım videosunu paylaştı.

Raja Khoduri, Chris Hook ve Jim Keller gibi efsane isimleri kadrosuna katarak harici grafik birimi için en ciddi adımını atan Intel, yavaş yavaş sosyal medya tanıtımlarına başladı. Yeni açılan Intel Twitter hesabından grafik biriminin ilk tanıtımı geldi.

Intel artık daha ciddi

SIGGRAPH 2018 etkinliği için yapılan paylaşım yaklaşık 1 dakika 20 saniyelik bir video içeriyor. Intel’in grafik teknolojileri tarihinde bugüne kadar attığı önemli adımlara değinen video sonunda da firmanın 2020 yılında piyasaya süreceği harici grafik biriminin sözünü veriyor.

Videonun sonunda gölgelenmiş tarzda bir ekran kartı görüntüsü beliriyor. Intel’in piyasaya süreceği grafik kartı tam olarak bu mu bilinmiyor ancak muhtemelen benzer bir yapıda olacaktır.

Nvidia ve AMD tarafından domine edilmiş grafik kartı pazarında Intel nasıl bir strateji izleyecek merak konusu. Grafik biriminin ilk etapta Intel işlemcilere entegre olarak geleceği tahmin ediliyor. Hatta görseldeki kartın da harici grafik birimi barınıran Xeon Phi tabanlı bir hızlandırıcı olabileceği ifade ediliyor. Sonraki yıllarda Intel elde edeceği başarıya göre harici bir ekran kartı da piyasaya sürebilir.





 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim