Anlık Bildirim

Intel ile ilişkiler kötüleşince iPhone için Apple tasarımı 5G modem çalışmaları hızlandı

2020 yılında tanıtılması beklenen 5G özellikli iPhone modelleri, Intel'in yaşadığı sıkıntılar sebebiyle Apple'da farklı yollara başvurma gereksinimi doğurdu. Apple bu işi ya yapacak, ya da yapacak.
Bu sabah yayınlanan analist raporuna göre Apple, 2021 yılına kadar 5G destekli bir iPhone satışa sunmayabilir. Fast Company’den destekleyen makalede ortaya çıkanlara göre ise Intel ile ilişkiler kötüleştiğinden Apple kendi modemini üretme çalışmalarına hız verdi.
Rapora göre Apple 1.000-2.000 arasında mühendisi direkt olarak gelecek iPhone modelleri için modem tasarımında görevlendirmiş durumda. Intel ve Qualcomm’dan alınan mühendisler, firmanın 2021 hedefine ulaşması için elinden geleni yapıyor.
Apple’ın bu öz kaynaklarıyla yürüttüğü çabası, Intel’in bu yaz teslim edemeyeceğine olan inancından kaynaklanıyor. İki firma arası anlaşmaya göre Intel 2020 iPhone modelleri için Apple’a bu yaz örnek XMM 8160 5G modemleri göndermek zorunda. Apple bunun gerçekleşeceğinden emin değil.
 
Intel tarafına baktığımızda, son zamanlarda üretim mimarisini yenilemek ve üst teknolojilere geçmekte geciken firma, Apple’ın “zor bir müşteri” olduğunu söylüyor. İfadelere göre Apple, kendi siparişlerinin Intel’de bir numaralı öncelik olmasını istiyor. Intel’e göre bu siparişlerde kâr oranı bir saç teli kadar inceyken böylesine öncelik istenmesi, firmanın ekonomik stabilitesinde problemler yaratıyor. Firma daha yüksek kâr elde ettiği sunucu sektöründeki siparişleri geriye atarak müşteri kaybediyor.
Tüm bu durumları bir araya getirirsek, Apple 5G modem konusunda kendisini bir miktar zora soktu diyebiliriz. Samsung ve MediaTek ile görüşen ve olumsuz bir sonuç alan Apple, kendi tasarımına odaklandı.
Fast Company kaynağına göre Apple’ın finansal olarak yapabileceği en mantıklı şey Qualcomm ile 5G modem konusunda anlaşma yapması olacak. Bu durum her ne kadar mantıklı olsa da iki firma arasındaki amansız dava savaşlarını dikkate aldığımızda bir anlaşma olası görünmüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4607 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, 5g modem ve intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim