Anlık Bildirim

Intel iddialı geliyor: Arc A730M, Nvidia RTX 3070'i geçmeyi başardı

Geçtiğimiz günlerde Arc serisi masaüstü ekran kartlarının ilk canlı fotoğraflarını paylaşan Intel, yakında serinin mobil çözümlerini piyasaya sürecek. Yeni ekran kartları performansı ile şaşırtabilir.

Intel'in Arc A730M, Nvidia RTX 3070'i geçmeyi başardı Tam Boyutta Gör

Ekran kartı sektöründe yaşanan rekabete Arc serisi GPU'lar ile katılmayı planlayan Intel, mobil çözümlerini ilk olarak Çin'de piyasaya sürecek. Yeni kartların piyasaya sürülmesine az bir süre kala Intel Arc A730M’e ulaşmayı başaran Golden Pig Upgrade isimli bir Weibo kullanıcısı, yeni ekran kartının 3DMark Time Spy sonuçlarını paylaştı.

Mobil RTX 3070’i geçmeyi başardı

Paylaşılan görsele baktığımızda Intel’in 12.Nesil Core i7-12700H işlemcisi ile test edilen Arc A730M'in, grafik skorunda 10.107 puana imza attığı görülüyor. Bununla birlikte 32 adet Xe çekirdeğine sahip olan ACM-G10 yongasının 24 çekirdeğe kadar kırpılmış bir versiyonundan güç alan yeni ekran kartının, aynı testten 9462 puan alan mobil RTX 3070’i geçmeyi başardığını söyleyebiliriz.

Bilindiği üzere Intel, özellikle 3DMark yazılımı gibi kıyaslama uygulamalarında Arc GPU'lar için çeşitli optimizasyonlar sunuyor. Bu sebeple elde edilen sonuçlar heyecan verici olsa da, kartın gerçek performansı çıkışı ile birlikte netlik kazanacak gibi gözüküyor. Arc serisi mobil ekran kartlarını ilk olarak Çin pazarına sunan Intel, yakında seriyi küresel pazara da getirebilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4565 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Intel Arc Alchemist, Intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim