Anlık Bildirim

Intel’in farklı bir işlemci mimarisi gün yüzüne çıktı

Intel’in Sisoft benchmark testlerinde ortaya çıkan yeni işlemci mimarisi 1.25MB Seviye 2 ön belleği ile dikkat çekiyor. Kaynaklar Skylake mimarisinden farklı olduğunu belirtiyor.

Intel’in farklı bir işlemci mimarisi gün yüzüne çıktı Tam Boyutta Gör

Taşınabilir sistemler tarafında zor da olsa 10nm sürecine geçiş yapmaya başlayan Intel masa üstü tarafında bir iki yıl daha 14nm sürecinde yoluna devam edecek. Kısa süre önce ilginç bir işlemci mimarisi internete sızdırıldı.

Yeni bir mimari

SiSoft benchmark testi üzerinde ortaya çıkan yeni işlemci mimarisi 14nm sürecine ait ve 6 çekirdek/12 izlek birimi barındırıyor. En dikkat çekici tarafı ise Seviye 2 ön belleğin 1.25MB olarak belirlenmesi.

Intel’in mevcut işlemcilerinde böyle bir ön bellek mevcut değil. En yüksek Seviye 2 kapasitesi 1MB olarak i9-10980XE işlemcisinde sunuluyor. İlk kez 1.25MB Seviye 2 ön bellek ile karşılaşıyoruz. Kaynaklar Seviye 2 değişimlerinin genelde yeni mimarilerde olduğunu ifade ediyor. Bu bakımdan mevcut Skylake versiyonlarından farklı bir mimari ihtimali var.

Intel bu yeni mimariyi hangi seri içerisine dahil edecek şimdilik bilinmiyor. Yakın dönemde 14nm Rocket Lake işlemci serisi piyasaya çıkacak. Testlerde ise SuperMicro X12DAi-N SMC X12 çift soket anakart üzerinde 2 adet yeni işlemci kullanıldığı görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5888 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel 1.25MB L2 ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim