Anlık Bildirim

Intel'in Arc Alchemist ekran kartı RTX 3070 Ti modelini geride bıraktı

Intel'in merakla beklenen Arc Alchemist kartları hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. SiSoftware sitesinde görüntülenen Intel DG2-512EU isimli model, Nvidia RTX 3070 Ti kartının önüne geçmeyi başardı.

Intel'in yeni ekran kartı RTX 3070 Ti'ı geride bıraktı Tam Boyutta Gör

Tedarik ve stok sıkıntılarının yaşandığı ekran kartı sektörüne yeni bir aday dahil olacak. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için Arc Alchemist GPU’larını geliştiren Intel, ilk dizüstü ekran kartlarını önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeyi planlıyor. Yeni kartların çıkışına az bir süre kala Intel DG2-512EU isimli modelin detayları ortaya çıktı.

Pazarda ciddi bir rakip olabilir

Verilere göre 4096 çekirdek sayısına sahip yeni masaüstü ekran kartı, 2.1 GHz saat hızı, 256 bit veri yolu ve 16 GB GDDR6 bellek ile gelecek. Gerçekleştirilen testlerde single-float performasında geri kalan ancak half-float, double float ve quad float performansı ile RTX 3070 Ti modelini geride bırakan Alchemist kartı, 3070 Ti’ın 8369,51 Mpix/sn skoruna kıyasla 9017,52 Mpix/sn’lik bir skora ulaştı.

Henüz ismi netlik kazanmayan ve 225W TDP değeri ile gelmesi beklenen DG2-512EU modelinin hem masaüstü hem de dizüstü PC'lerde kullanılacağı öne sürülüyor. Sızdırılan verilerdeki testler her ne kadar yüzeysel olsa da Intel'in yeni ekran kartı üzerinde ciddi çalışmalar yürüttüğünü söyleyebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9226 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, Intel Arc Alchemist ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim