Anlık Bildirim

TSMC'den kötü haber: Ekran kartı ve işlemci maliyetleri artıyor

Dünyanın en büyük yonga üreticisi TSMC, tüm üretim ücretlerinde artışa gidiyor. Yeni kararın 7nm ve 5nm işlem teknolojileri kullanan işlemci ve ekran kartlarını etkilemesi bekleniyor.

TSMC yonga üretim maliyetlerini arttırdı Tam Boyutta Gör

Yarı iletken sektöründe yaşanan tedarik ve stok sıkıntıları hâlâ düzelmiş değil. Birçok büyük şirket 2022 yılı içerisinde sorunların çözüleceğini söylese de dev yonga üreticisi TSMC, 7nm ve 5nm yonga üretim ücretlerini yüzde 10 ila 20 oranında arttırdığını açıkladı.

Ekran kartı ve işlemci fiyatları artabilir

DigiTimes’a göre yükselen maliyetlerin işlemci ve ekran kartı fiyatlarına da yansıması beklenirken en büyük etki AMD tarafında görülecek. Zen 2, Zen 3 mimarili işlemciler ve neredeyse tüm RDNA 2 ekran kartları için TSMC’nin 7 nm işlem teknolojisini kullanan şirket, bu yıl ayrıca 5 nm Zen 4 mimarisine geçiş yapmayı planlıyor.

Nvidia tarafına gelirsek RTX 30 kartları için Samsung’un 8N üretim teknolojisine güvenen şirketin, AMD’ye kıyasla fiyat artışından daha az etkileneceği düşünülüyor. Bununla beraber 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yeni RTX 40xx ailesini piyasaya sürmeye hazırlanan Nvidia, TSMC'nin 5nm işlem teknolojisini kullanabilir.

Yeni üretilecek yongaları için TSMC ile ortak yeni bir tesis kurmayı planlayan ve 25 ila 28 milyar dolar bütçe ayıran Intel ise, TSMC imzalı yongalarında artan maliyetleri tüketicilere yansıtabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7900 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim