Anlık Bildirim

Intel işlemcili Asus Zenfone 2 üzerinde Windows 7 çalıştırıldı

Asus'un dünyanın ilk 4GB RAM'e sahip akıllı telefonu olarak lanse ettiği ZenFone 2 modeli, Intel işlemcili versiyonuyla ilginç bir deneye imza attı. XDA geliştiricileri cihaz üzerinde Windows 7 çalıştırmayı başardı.

Bilindiği üzere Intel işlemcilerin yıllarca masaüstü işletim sistemleri ile geldiğini görmüştük. Ancak son dönemde mobil pazarda varlık göstermek isteyen Intel, uzun bir Ar-Ge döneminden sonra Android işletim sistemini Atom yongasetleri için optimize etmeyi başarmıştı. Sonrasında da ilk ürünler piyasaya çıkmıştı. 

ZenFone 2 modelinde kullanılan 4 çekirdekli Atom Z3560/3580 yongasetleri hali hazırda Windows işletim sistemli tabletlere de güç veriyor. Bu bakımdan Atom yongasetleri her iki işletim sistemi ile de rahatça kullanılabiliyor. 

XDA geliştiricileri biraz zor sayılabilecek bir yöntem kullanarak ZenFone 2 modelini hacklemiş ve sonrasında sanal makinede Windows 7 kurmayı başarmış. Hatasız ve akıcı bir şekilde çalışan Windows 7 işletim sisteminin yanında Windows 8.1 ve Windows 10 dahi kurulabileceği belirtiliyor. Geliştirici bu işlemi bir videoda da paylaşmış.

5.5 inçlik Full HD ekran, 4GB RAM gibi özellikleri düşünüldüğünde ZenFone 2 modeli Windows 7 için oldukça güçlü bir cihaz konumunda. Harici ekranlara bağlayarak ZenFone 2 modelini bir bilgisayara dönüştürmek de mümkün olacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1588 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, zenfone 2
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim