Anlık Bildirim

Intel kripto madencilerin enerji tüketimini yüzde 15 azaltma peşinde

Kripto para madenciliğinin en büyük dezavantajlarından olan yüksek enerji faturaları Intel’in yeni çözümü ile tarihe karışabilir. Firma enerji tüketimini yüzde 15 azaltma peşinde.

Kripto para balonunun artık söndüğü ve madencilik trendinin tarihe karışacağı tahminleri havada uçuşurken ilginç bir hamle gündeme geldi. Yonga devi Intel kripto para madenciliğinde enerji tüketimini azaltma peşinde.

Intel’in planı büyük

Geçtiğimiz hafta ABD Patent Ofisi tarafından onaylanan yeni bir patent Intel’in yeni bir işlemci mimarisiyle Bitcoin madenciliğinde yüzde 15 civarında enerji tasarrufu sağlayabileceğini gösteriyor.

Bilindiği üzere kripto para madenciliği uzun bir süre grafik gücü üzerinde ilerledi ve bir dönem ekran kartı pazarı adeta karaborsaya döndü. Sonrasında Bitmain ve Baikal gibi tasarımcıların işlemci bazlı özelleştirilmiş ASIC sistemleri öne çıkmaya başladı.

Intel’in de hedefi uygulama odaklı entegre devre – ASIC pazarı olacak. Patentin açıklamasında SHA-256 şifreleme algoritmasını işleyen ASIC sistemlerin 200W üzerinde enerji tükettiği ifade ediliyor. Bu yeni yonga tasarımı hem enerji tüketimini yüzde 15 azaltacak hem de entegre devre boyutlarını da küçültecek. Ayrıca kazımların onaylanması sürecine yapılacak optimizasyon ile bu oranın artabileceği ifade ediliyor.

Gelişmelere bakarsak Intel’in özel bir işlemci tasarımını piyasaya sürmeye hazırlandığı kesin gibi. Kripto para piyasasının son dönemdeki durumuna bakarsak Intel’in bir süre bekleyeceği tahminini yapabiliriz. Önümüzdeki dönemde madenciliğe olan ilgi yeniden yükselirse bu özel işlemci de piyasaya çıkacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim