Anlık Bildirim

Intel üretim tekniklerini piyasayı yakalamak için yeniden adlandıracak

Yarıiletken üreticisi Intel son yıllar yeni nodlara geçiş planında ardı ardına gelen erteleme haberiyle gündemde. Kullanıcıların tepkisini çeken duruma farklı bir çözüm yolda.

Intel üretim tekniklerini piyasayı yakalamak için yeniden adlandıracak Tam Boyutta Gör

Mavi ekip özellikle de AMD’nin TSMC ile el sıkışması sayesinde hızla 7 nm’ye geçişi sonrasında ardı ardına verdiği erteleme haberleri nedeniyle kullanıcılardan eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Intel üretim tekniğinin adlandırmasını değiştirebilir

Son gelen haberlere göre firma bu durumu üretim nodlarını adlandırmada izleyeceği yeni strateji ile düzeltmeye çalışacak. Henüz yeni adlandırmaya dair detay paylaşılmazken Intel’den Chelsea Hughes endüstride üretim tekniklerinin adlandırmasındaki tutarsızlık ve karışıklığa dikkat çekmiş.

Intel üretim tekniklerini piyasayı yakalamak için yeniden adlandıracak Tam Boyutta Gör

Bununla birlikte Hughes’a göre mevcut nanometre adlandırması transistör düzeyindeki en son yenilikleri doğru yansıtmıyor. Donanım dünyasında da bu görüşün karşılığı mevcut. Intel’in 14 nm’sinin TSMC’nin 14 nm sürecinden daha iyi olduğu uzun süredir tartışılmasının yanı sıra çeşitli testlerde de ortaya konulmuştu.

Kaynakça https://www.techpowerup.com/280390/intel-could-rename-its-semiconductor-nodes-to-catch-up-with-the-industry https://www.techpowerup.com/272489/intel-14-nm-node-compared-to-tsmcs-7-nm-node-using-scanning-electron-microscope?cp=2 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7256 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel işlemci, intel 14 nm+++ ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim