Anlık Bildirim

Intel ve Samsung, dünyanın ilk ''kaydırılabilir'' PC prototipini tanıttı!

Intel Innovation etkinliğinde Intel ve Samsung, yatay olarak 17 inç'e kadar genişleyen 13 inçlik bir PC prototipini tanıttı. Yeni cihaz, izleyenleri şaşırtmayı başardı.

ABD’de düzenlenen Intel Innovation etkinliği kapsamında 13.Nesil Alder Lake işlemcilerini duyuran Intel, ayrıca sürpriz bir 'kaydırılabilir' PC prototipi sergiledi.

Bilgisayarlar için dünyanın ilk 17 inçlik kaydırılabilir ekranı

Etkinlik sırasında Intel CEO’su Pat Gelsinger ve Samsung Display CEO’su JS Choi tarafından sergilenen kaydırılabilir ekranlı PC prototipi geleceğe ışık tutuyor diyebiliriz. Tablet boyutlarındaki cihazı elinde tutan Pat Gelsinger, ekranın kenarından çekerek 13 inçlik OLED ekranı 17 inçlik bir ekrana dönüştürdü.

Son dönemlerde özellikle Samsung Galaxy Z serisi ile popülerlik kazanan katlanabilir ekran teknolojisi, farklı türlerde ve daha fazla üründe karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Etkinlik sırasında ''Bilgisayarlar için dünyanın ilk 17 inçlik kaydırılabilir ekranını duyuruyoruz'' açıklamasında bulunan Samsung CEO'su JS Choi,  yeni cihazın daha büyük bir ekran ve taşınabilirlilik için çeşitli ihtiyaçları da karşılayacağını belirtti.

Yeni ekran panelinin çözünürlüğü, en boy oranı, parlaklığı ve diğer özellikleri henüz bilinmiyor. Ayrıca iki şirket ekran dayanıklılığına da değinmedi. Bu nedenle gösterilen prototip cihazın yakın bir zamanda piyasaya sürülmeyeceğini söyleyebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim