Anlık Bildirim

Intel: AMD dönemi sona erdi

Intel patronu Pat Gelsinger önümüzdeki dönemde rakibi AMD’den ciddi bir pazar payı atağı beklemiyor ve AMD’nin öne çıktığı dönemin artık sona erdiğini düşünüyor.

Intel’den iddialı açıklama Tam Boyutta Gör

İşlemci pazarının tartışmasız lideri olan Intel’e son dönemde AMD tarafından çok sert hamleler yapıldığını biliyoruz. Haliyle Intel’i rahatsız eden bu durum Pat Gelsinger tarafından da dile getirildi. Ünlü isim ilk kez AMD’yi hedef aldı. 

AMD’nin sonu mu geldi?

Intel patronu Pat Gelsinger göreve geldiği günden bu yana yeniliklere odaklanarak şirketi daha iyi bir konuma getirmek için uğraş vermişti. Bu kez doğrudan AMD’yi hedef alan bir açıklama yaptı. 

Bir röportajda konuşan Gelsinger en iyi işlemci ürünlerinin kendilerine ait olduğunu belirtirken yüzde 80 pazar payı yanında sektörün en iyi yazılım setine sahip olduklarını vurguladı. 

Gelsinger yeni Alder Lake tabanlı işlemci mimarisine oldukça güveniyor ki bir dönem AMD’nin teknoloji lideri olduğu şeklinde yapılan söylemlerin de artık sona erdiğini dile getiriyor. Bununla birlikte AMD’nin pazarda oldukça başarılı işler yaptığını es geçmiyor. 

Diğer taraftan AMD, Amazon ve Ampere gibi ARM tabanlı sunucu platformu geliştiren firmalara karşı daha iyi ürün stratejisi uygulayacaklarını vurgulayan Gelsinger önümüzdeki dönemde herhangi bir pazar kaybı beklemiyor zira AMD ile aynı oranda üretim yaptıklarını düşünüyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20275 kez okundu.
55 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
pat gelsinger, intel ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim