Anlık Bildirim

iPhone 12 çıkmadan iPhone 13 sızıntıları başladı

iPhone 13 serisinde Apple’ın ekran boyutlarını korurken entegre dokunmatik panel ve LTPO gibi verimlilik odaklı teknolojiler ile farklılaştırmaya çalışacağı iddia ediliyor.

iPhone 12 çıkmadan iPhone 13 sızıntıları başladı Tam Boyutta Gör

Apple henüz iPhone 12 serisinin lansmanını gerçekleştirmiş değil ancak şimdiden bazı kaynaklar iPhone 13 serisi ile ilgili bilgiler vermeye başladı. İlk olarak ekran boyutları ve ekran teknolojisi gündemde.

iPhone 13 özellikleri

iPhone 12 serisinde bilindiği üzere 5.4 inç, 6.1 inç ve 6.7 inçlik ekran boyutlarına yer verilecek. OLED ekranları yüzde 80 oranında Samsung, yüzde 20 oranında da LG ve BOE firmaları tedarik edecek.

Gelecek yıl ise iPhone 13 serisinde aynı boyutlar planlanıyor. iPhone 13 mini olarak kalması beklenen en küçük modelde 5.42 inçlik OLED ekran devam ediyor. iPhone 13 ve iPhone 13 Pro ismini alacak modellerde 6.06 inçlik boyutlar mevcut. iPhone 13 Pro Max ise 6.67 inçlik OLED ekrana sahip olacak.

Apple’ın iPhone 13 serisinde dokunmatik paneli ana ekran paneline entegre etmesi bekleniyor. Böylece bir miktar daha incelik elde edilmiş olacak. Ekran tedariğinde ise Apple ortaklarını biraz farklı dağıtmış.

iPhone 12 çıkmadan iPhone 13 sızıntıları başladı Tam Boyutta Gör

Örneğin iPhone 13 mini ve iPhone 13 Pro Max modellerinin OLED ekranı Samsung’dan tedarik edilecek. iPhone 13 mini, iPhone 13 ve iPhone 13 Pro için LG Display devreye girecek. iPhone 13 ve iPhone 13 Pro için aynı zamanda BOE de görev alıyor. Yani iPhone 13 Pro Max ekranları sadece Samsung’dan tedarik edilmiş olacak.

Ekran konusunda diğer bir gelişme ise LTPO teknolojisi. Ekranların enerji verimliliğini dikkat çekici oranda geliştiren LTPO teknolojisi normalde Apple Watch saatlerinde kullanılıyordu. iPhone serisinde ise ilk kez iPhone 13 Pro Max modelinde LTPO kullanılacak. Böylece hem enerji verimliliği hem de değişken tazeleme hızı elde edilmiş olacak.

Amiral gemileri genelde bir veya bir buçuk yıl öncesinden planlanmaya başladığı için sızıntıların olması normal. İlerleyen aylarda iPhone 13 serisi ile ilgili daha fazla bilgi internete saçılacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11779 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPhone 13 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim