Anlık Bildirim

iPhone 12'nin su geçirmez reklamı tepki çekti

Teknoloji devi Apple'ın Çin'de yayınlanan su geçirmez iPhone 12 reklamı, kullanıcıları yanılttığı gerekçesiyle büyük bir tepkiyle karşılandı.

iPhone 12'nin su geçirmez reklamı tepki çekti Tam Boyutta Gör

Apple, bir adamın kulağında bir iPhone 12 ile yağan yağmurda durduğu yeni bir reklam yayınladı. Reklam sloganı şöyle: "Sıvı sıçramasına ve suya dayanıklı. Endişelenme, bu bir iPhone."

Bu video hararetli bir tartışmaya ve kullanıcı şikayetlerine neden oldu. Birçok kişi, bu tür Apple reklamlarının etkileyici göründüğünü, ancak aynı zamanda doğru olmadığını söyledi. Sonuçta, Apple ve diğer şirketler, akıllı telefonun içinde sıvı izleri bulunursa, garanti yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddediyorlar. Bu, akıllı telefon endüstrisinin konuşulmayan kuralıdır: Telefonunuz sıvı nedeniyle bozulursa, onu onarmak için ödeme yapmanız gerekir.

Zamanla suya ve toza direnç azalıyor

Apple'ın resmi web sitesinde, iPhone 12 ve iPhone 12 mini'nin IP68 derecesine uygun olarak su sıçramalarına, suya ve toza dayanıklı olduğu belirtiliyor. Ayrıca, günlük aşınma ve yıpranma nedeniyle su sıçramasına, su geçirmezliğine ve toza karşı dayanıklılığın azalabileceği ifade ediliyor. Ayrıca Apple, ıslak bir iPhone'u şarj etmenin kesinlikle tehlikeli olduğunu da notları arasında bulundurmakta:

"Temizleme ve kurutma talimatları için lütfen kullanım kılavuzunuza bakın. Garanti, sıvıya daldırılmasından kaynaklanan hasarları kapsamaz." — Apple

Bu nedenle, bu tür reklamlara rağmen, iPhone 12 ve IP68 korumalı diğer akıllı telefon kullanıcılarının, cihazlarının su geçirmezliğini kontrol etmeleri önerilmiyor. Geçen yıl Apple, iPhone'u "su geçirmez" olarak lanse ettiği için 10 milyon Euro para cezasına çarptırılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
92872 kez okundu.
28 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 12
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim