Anlık Bildirim

Huawei, Çinli çip üreticilerine yatırım yaparak çıkış yolu arıyor

ABD yasakları nedeniyle cep telefonu bölümü zora giren Huawei, Çin merkezli çip üreticilerine yatırım yapmaya devam ediyor. Şirketin son yatırımı Shanghai Akasi Microelectronics Technology'e oldu.

Huawei, Çinli çip üreticilerine yatırım yapmaya devam ediyor Tam Boyutta Gör

Huawei'nin geçen yıldan bu yana, Amerikan ekipmanı veya teknolojisi kullanan üreticilerden, yani tüm önemli çip üreticilerinden akıllı telefonlar için çip satın alması yasaklanmıştı. Ancak Çinli şirket çıkış yollarını aramayı bırakmıyor.

Huawei yeni çareler peşinde

Bugün, Huawei'nin sahibi olduğu Hubble Technology Investment'ın, Çinli çip üreticisi Shanghai Akasi Microelectronics Technology'nin yeni hissedarı olduğu öğrenildi. Kamu kayıtlarına göre, Shanghai Akasi Microelectronics Technology'nin iş tanımı, teknoloji geliştirme, teknik danışmanlık, teknik hizmetler, teknoloji transferi, yazılım geliştirme, yazılım satışı, entegre devre üretimi ve tasarım geliştirmeyi içeriyor. Şirket Mayıs 2020'de kuruldu.

Huawei, Çinli çip üreticilerine yatırım yapmaya devam ediyor Tam Boyutta Gör

Huawei, çip üretim endüstrisindeki varlığını sürekli olarak genişletiyor, ancak Shanghai Akasi Microelectronics Technology'nin akıllı telefonları için çip üreteceğine dair bir kanıt yok. Huawei'nin son aylarda aktif olarak çip geliştirme uzmanlarını işe aldığını belirtmekte fayda var. Saygın haber kaynaklarından Nikkei, Huawei'nin çiple ilgili on şirkete daha yatırım yaptığını ortaya çıkardı. Çinli teknoloji devi, yaptığı bu yatırımlarla ilgili ise herhangi bir açıklama yapmıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim