Anlık Bildirim

iPhone 12 Pro Max ilk kez sızdırıldı! Büyüyen ekranı ve küçülen çentiğiyle iPhone 12 Pro Max karşınızda

Eylül ayında duyurulacak olan iPhone 12 Pro Max, tasarımını ele veren bir görselin paylaşılmasıyla ilk kez gün yüzüne çıktı. Bakalım iPhone 12 Pro Max yenilenen tasarımıyla neler vadediyor?

iphone 12 pro max tasarımı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

YouTube'da EverythingApplePro kanalıyla tanınan Filip Koroy ve dünyanın en büyük teknoloji portallarından biri olan XDA-Developers'ın kıdemli editörlerinden Max Weinbach, iPhone 12 Pro Max tasarımını ilk kez gözler önüne serdi.

Bilhassa konu Apple olunca isabetli sızıntılarıyla tanınan iki kaynağın paylaşmış olduğu özel sızıntı videosuyla birlikte, iPhone 12 Pro Max'in tasarımı ilk kez açığa çıktı. 

iPhone 12 Pro Max tasarımı nasıl olacak?

Bir şekilde iPhone 12 Pro Max'in henüz bitmemiş CAD dosyalarına ulaşan ikili, ele geçirdekleri teknik çizim dosyasından istifade ederek iPhone 12 Pro Max'in 3 boyutlu render görsellerini oluşturdu. Böylece iPhone 12 Pro Max ilk kez ete kemiğe bürünmüş oldu. 

Ortaya çıkan render görselleri, iPhone 12 Pro Max'in büyük ölçüde iPad Pro'dan ilham alınmış bir tasarım ile geleceğini gösteriyor. Öyle ki 6.7 inç büyüklüğünde bir ekranla bizleri karşılayacak olan iPhone 12 Pro Max; iPad Pro'daki gibi düz bir iskelet ile gelecek ve daha küçük çentiğe ev sahipliği yapacak. 

Küçülen çentikle beraber, dört taraftan da ekran çerçeveleri 1 mm tıraşlanan iPhone 12 Pro Max, %60 daha ince ekran çerçeveleriyle beraber agresif bir ekran/kasa oranına kavuşacak. Köşeli formda olan bu kasa, iPhone 11 Pro Max'e kıyasla 0.71 mm daha ince.

iphone 12 pro max tasarımı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

iPhone 12 Pro Max (Sol) - iPhone 11 Pro Max (Sağ)

iPhone 6'dan beri kenarları hafif eğimli olan 2.5D cam kullanan Apple, iPhone 12 Pro Max modelinde ise 2D kavissiz cama geçiş yapacak gibi görünüyor. Bunun yanı sıra arka tarafta daha büyük bir kamera bölmesine yer verilen iPhone 12 Pro Max'in, daha iyi artırılmış gerçeklik deneyimi için LiDAR tarayıcıyla gelmesine de kesin gözüyle bakılıyor. 

Yan taraftaki anten bantlarının genişlediğini gösteren render görselleri bu hamlenin, iPhone 12 Pro Max'de 5G bağlantısına yer verileceği için yapıldığını düşündürtüyor. Yola Lightning portuyla devam edecek olan Apple, iPhone 12 Pro Max'de bir de akıllı konektöre yer verecek gibi görünüyor. Henüz ne işe yarayacağı bilinmeyen bu bağlantı noktasının bir benzeri, iPad'lerde Smart Keyboard aksesuarını bağlamak için kullanılıyor. 

iphone 12 pro max tasarımı ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Son olarak güç düğmesinin biraz daha aşağı alınması ve SIM kart tepsisinin de telefonun sol tarafına taşınması, iPhone 12 Pro Max'in küçük ama dikkatli gözlerden kaçmayan tasarım detayları arasında yer alıyor.

COVID-19 sebebiyle herhangi bir gecikme yaşanmaması durumda Eylül ayının ikinci haftasında duyurulacak olan iPhone 12 Pro Max, Apple bir sürpriz yapmazsa bu tasarım ile karşımıza çıkacak. 

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31075 kez okundu.
64 kişi, toplam 68 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 12, iphone 12 tasarımı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim